Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Poznati harfist i skladatelj Josh Layne konačno dolazi u Zagreb!

Josh_LayneJosh Layne, Kanađanin s putovnicom ispunjenom pečatima vrhunskim nastupima po svjetskim koncertnim dvoranama, konačno će nastupiti i pred zagrebačkom publikom.

„Genije harfe“, kako ga nazivaju svjetski mediji, održati će koncert u petak, 11. rujna,  s početkom u 20 sati u muzeju Mimara u Zagrebu.

Svoje izvedbe solo recitala održao je diljem Kanade, SAD-a te u Europi i Južnoj Americi, jednako kao i izvedbe pet najvećih koncerata harfe.

Josheva izvedba kadence iz Handelovog „Koncerta za harfu“ na YouTubeu je pogledana preko 150,000 puta! Ovog umjetnika jednako hvale i zbog virtuoznosti i senzibilnosti njegovog sviranja. Do sada je izdao četiri CD-a solo harpe. Zadnji od njih, „Passage: music for solo harp“, izdao je 2013. godine i, osim njegovih originalnih skladbi, uključuje i glazbu Bacha, Beethovena, Fauréa i Reniéa.

Josh je skladati počeo 2005. godine. Njegovi solistički radovi „Passage“ (2005.) i „Rhapsody“ (2007.) izabrani su i izvedeni na Sonic Boom festivalu nove glazbe u Vancouveru. „Passage“, „Rhapsody“ i „Poem for solo harp“ (2012.) dio su Joshevog zadnjeg CD-a „Passage: music for solo harp“.

U jesen 2010. godine, Josh je započeo video seriju na YouTube-u nazvanu „Harp Tuesday“ u kojoj svaki drugi tjedan govori o različitim aspektima sviranja harfe – od prvih početničkih nota do dubinskog pogleda u naprednu glazbu. Njegov YouTube kanal dosad je imao preko pola milijuna pogleda: http://www.youtube.com/joshlayne77

Svi zaljubljenici u harfu svoje ulaznice mogu nabaviti na prodajnim mjestima Eventima ili on line: http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/zagrebacki-harfisticki-festival-zagreb-muzej-mimara-koncertna-dvorana-407319/event.html

Više informacija o koncertu i programu možete pronaći na službenoj Facebook stranici

Foto: Press

Video: YouTube

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *