Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Otkrijte na 4 jednostavna načina kada netko laže!

LažljivciJeste li se ikada našli u situaciji kada ste znali da vas netko laže, ali niste imali dokaza da dokažete to?

Kada nekoga direktno optužujemo za laž, a da pri tom nemamo dokaze, može izazvati jako neugodnu situaciju. Čak i kada ste sigurni da vam neko laže, ta osoba može biti iznimno dobra u tome tako da je teško napraviti bilo šta kako bismo je razotkrili.
Stručnjaci otkrivaju da postoji nekoliko učinkovitih načina na koje možete otkriti kada vas netko laže.

Donosimo vam nekoliko jednostavnih načina u otkrivanju laži:

1. Postavljajte im direktna pitanja
Velik broj lažljivaca trudi se odvojiti od onoga što govore, kako bi napravili distancu i sigurnu granicu između sebe i priče koju pričaju.
To im omogućuje izbjegavanje odgovornost i prebacivanje krivice na druge osobe. Isto tako, osobe koje lažu često o sebi govore u trećem licu kako bi izbjegli odgovornost za svoje postupke. Stoga im uvijek postavljajte dodatna pitanja jer se tada lako izgube i zbune.

2. Postavite im pitanja na koja već znate odgovor
Možda ne znate sve o toj situaciji, ali sigurno znate jedan dobar dio. Kada ispitujete nekoga za koga ste sigurni da laže, prvo ga pitajte o stvarima za koje znate, a zatim o stvarima koje ne znate. Na taj način znati ćete da li vas laže i čemu trebate vjerovati.
Na taj način dovodite ih u situaciju gdje nemaju vremena razmišljati i smisliti novu laž pa će često griješiti.

3. Postavite im neočekivano pitanje
Laž je opasan posao, a osobe koje lažu moraju biti u potpunosti sigurne u ono što govore. Dobri lažljivci znaju kako se pripremiti unaprijed, ali problem nastaje jer im često nedostaje detaja u priči. Ako im postavite neoneočekivano pitanje lako se mogu smesti i postati kontradiktorni.

4. Zamolite ih da vam ispričaju kako se neki događaj u detalje
Kada nekoga za koga sumnjate da leže, zamolite da vam ispriča kako se neka situacija odigrala, on lako se lako može pogubiti u svojoj priči. Čak i oni najvještiji lažljici imaju problema sa pričanjem priče u cjelini.
Neko tko mora izmisliti događaj na licu mjesta vjerovatno će sporije pričati kako bi dobio na vremenu. Također, mogu biti jako nejasni u pričanju priče i ne otkrivati previše detalja. Isto tako, često mogu zaboraviti što u rekli, a tada ih je najlakše uhvatiti u laži.

 

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *