Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Najbolji Cheesecake na svijetu

Cheesecake je nedavno postao delicija za kojom su svi poludjeli. Donosimo vam jednostavan i brz rececept za koji vam treba samo pola sata i malo dobre volje.

Sastojci:

torta_od_sira_200 g Petit Beure keksa

5 žlica smeđeg šećera (naravno u nedostatku može i bijeli)

6 žlica običnog šećera

150 g maslaca

500 g svježeg krem sira (najbolje Vindijin)

1 limun

2 jaja

2 vanil šećera

2 kisela vrhnja 20% masnoće

Priprema:

Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom i po njemu posipajte 2 žlice smeđeg šećera.

Pećnicu stavite da se grije na 250C.

200 g Petit Beure keksa nadrobite i izmiješajte sa 3 žlice smeđeg šećera i 120 g maslaca, sve dobro rukama izmiješajte.

Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako!

Stavite peći točno 4 minute.

ŽUTA KREMA:  Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok 1 limuna, 2 cijela jaja, 3 žlice šećera i 1 vanil šećer.

Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170C. Kremu prelijte preko keksa i staviti peći 20 minuta na 170C.

BIJELA KREMA: Izmiksajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice šećera i 1 vanilin šećer.

Kada se je žuta krema ispekla preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.

Tortu ostaviti da se ohladi prije posluživanja, a možete ju ukrasiti šumskim voćem.

Dobar tek!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *