Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Hrana za bolji seks

Ako želite poboljšati svoj seksualni život, hrana vam može pomoći da vratite dobro raspoloženje. Nema ništa boljeg od romantične večere, spremljene kod kuće, pogotovo one hrane koja će vam pomoći da pojačate vrućinu. „Postoji velik broj dokaz da vam neki od vitamina i sastojaka u hrani, mogu poboljšati seksualnu funkciju i sseksualno iskustvo, kaže Jennifer R. Berman, direktorica Berman Women’s Wellness Centera na Beverly Hillsu.

Ovdje su neki od prehrambenih sastojaka (i neki moji omiljeni recepti), koji imaju glavnu ulogu kao afrodizijaci, i odlično djeluju.

Avokado

hrana_za_bolji_sex_Prirodni oblik avokada izgleda kao fizički oblik testisa.No, znanstveni razlog zašto avokado ima smisla kao afrodizijak, je to što je bogat nezasićenim mastima, i nema puno nezasićenih masti, a to je dobro za vaše srce i arterije. Sve što održava srce da čim jače tuče, pomaže da krv teče na pravim mjestima; ustvari, za ljude koji su podložni srčanim bolestima, postoji duplo veća mogućnost da pate od erektilne disfunkcije.

 

Bademi

hrana_za_bolji_sex_1Na vrhu mog popisa „živahne“ hrane, bademi su odavno navedeni jer navodno podižu strast, djeluju kao sexualni stimulans i pomažu kod plodnosti. Kao šparoga (također jedna od moje omiljene sexy hrane), bademi su bogati hranjivim tvarima i mineralima, kao što su cink i vitamin E, koji su važni za sexualno zdravlje i razmnožavanje. „Cink može povećati libido i sexualnu želju,“ kaže dr. Berman. „Mi zapravo ne razumijemo mehanizme koji stoje iza njega, ali znamo da djeluje.“

Jagode

hrana_za_bolji_sex_2Crvena boja je poznata po tome da potpaljuje vatru: 2008. Istraživanje je pokazalo da muškarci smatraju žene seksipilnijima ko nose crvenu boju, za razliku od hladnih boja poput plave i zelene. Jagode su također odličan izvor folne kiseline, vitamina B koji pomaže odagnati urođene mane kod žena, i prema istraživanju sveučilišta Berkley u Californiji, također može biti vezan uz visok broj spermija kod muškaraca. Ovog Valentinova, pokušajte jagode umočiti u tamnu čokoladu. I kad smo kod te teme, postoji razlog zašto se čokolada daruje za Valentinovo: puna je sastojaka za jačanje libida.

 

Plodovi mora

hrana_za_bolji_sex_3Unatoč njihovoj skliskoj i sluzavoj teksturi, kamenice su možda najpoznatiji afrodizijak. One su takošđer jedan od najboljih izvora za stimuliranje cinka. No, druge vrste morskih plodova također mogu djelovati kao afrodizijak. Masna riba- poput lososa sadrži Omega-3 masne kiseline, koje su bitne za zdravo srce.

Rukola

hrana_za_bolji_sex_4Od prvog stoljeća, rukola je označena kao pomoć kod uzbuđenja. Danas, istraživanje otkriva da su tragovi minerala i antioksidansi upakirani u rukoli, bitni za naše sexualno zdravlje, jer pomažu blokirati upijanje neke od ekoloških zagađivača, koji mogu negativno utjecati na naš libido.

Smokve

hrana_za_bolji_sex_5Ovo voće smiješnog oblika, ima dugu povijest pomaganja kod plodnosti, i čini odličan afrodizijak jer je puno topivih i netopivih vlakna, koji su važni za zdravlje srca. Također, hrana puna vlakna pomaže vas ispuniti, stoga je uz nju lakše postići konačan rezulatat.

Citrusi

hrana_za_bolji_sex_6Svaki član ove tropsko voćne obitelji, bogat je antioksidansima, vitaminom C i folnom kiselinom- koji su neophodni za reproduktivno zdravlje muškaraca. Uživajte u romantičnoj salati, koja uključuje citrus, poput ružičastog grejpa ili mandarine, ili napravite preljev pomiješan sa limunom i limetom.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *