Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Muškarci u društvu uspješnih žena

muskarci_u_drustvu_zenaOsjećaju li se muškarci ugroženo ako je njihova žena možda uspješnija od njih? Hm, prije je bilo normalno da je muškarac glava kuće i da on donosi novac. To mu je davalo sigurnost te osjećaj nadmoći. Žena je bila ta koja je ostajala kod kuće i brinula se o obitelji. No, u današnje vrijeme, žene su se izborile za više pozicije te dosta njih ima dobro plaćene poslove. Pogotovo sada u vrijeme recesije, jako dobro dođu dvije plaće. Stoga, mislim da se nijedan muškarac ne bi trebao osjećati podcijenjeno ukoliko njegova žena zarađuje više, već bi trebao biti ponosan što uza sebe ima tako ambicioznu suprugu, koja uz obitelj uspijeva izgraditi i karijeru.

Novac je često puta uzrok problema, i umjesto da su sretni što ga uopće imaju, muškarci u većini slučajeva osjećaju kao da su podbacili, iako to ne žele priznati. Ali, nije nikakva sramota zarađivati manje, jedino je bitno da se bavite poštenim poslom. Ukoliko žena zarađuje više, opet ne bi trebala to nabijati na nos svom partneru kako se on ne bi osjećao bezvrijedno. Kod ovakvih slučajeva, bez obzira tko zarađuje više, jedno drugo uvijek trebate slušati kada govorite o svome poslu. Ne bitno je čiji je posao zanimljivi, ali je važno da se međusobno podupirete.

I, zapamtite, svakome muškarcu treba vremena da se privikne na ovakvu promjenu. I možda vam neće pokazati, ali vjerojatno će ga to malo kopkati. Zato uvijek budite spremni za razgovor, pomognite mu da shvati da nema ništa loše u tome ako vi zarađujete malo više. Vjerujte, svatko tko je normalan i zreo, trebao bi se ubrzo prilagoditi situaciji i biti sretan zbog vas.

Melita

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *