Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zvijezde nam otkrivaju idealan odmor

ljeto_2014Zvijezde nam preporučaju kako provesti idealne ljetne praznike. Donosimo vam ljetni zvjezdani horoskop.

Ovan voli aktivan odmor

Ovan nije ljubitelj izležavanja na plaži već odmor zamišlja kao aktivnu avanturu. Ovan voli istraživati planinariti, a najviše uživa u manje popularnim turističkim destinacijama u kojima se voli družiti sa lokalnim stanovništvom. Privlače ga dvorci i tvrđave, a idealna mjesta za Ovna su Makedonija, Madagaskar, Italija i Francuska.

Bik traži gurmanske destinacije

Za Bika je uživanje u lokalnim specijalitetima odmor iz snova. Ovaj gurman obožava hranu, tržnice i stare obrte. Voli  pripremati i degustirati stare specijalitete. Upravo zbog toga ga privlače destinacije kao što su Turska, Grčka, Brazil i Švajcarska.

Blizance privlače glamur i moda

Omiljena aktivnost Blizanaca je shopping. Oni podjednako uživaju u visokoj modi kao i u rasprodajama. Osim toga vole galerije i muzeje, a privlači ih i glamur. Najvažnije im je da budu viđeni, a idealne destinacije su im Kina, Japan, Argentina, Kanada i Austrija.

Rak uživa u skrivenom kutku

Rak voli mjesta skrivena od pogleda javnosti u kojima može nesmetano uživati.  Za Račiće godišnji odmor znači izležavanje na plaži ili odmaranje u prekrasnom vrtu, a sve to voli da ovjekovječi fotoaparatom. Idealna mjesta za stvaranje uspomene su Maroko, Norveška i Južnoafrička Republika.

Kraljevstvo za Lava

Lava privlače mjesta bogatom poviješću,  a posebno ga privlače kraljevske rezidencije i palače. On voli destinacije za ultra bogate i ne boji se da iskuša svoju sreću na lutriji. Pokreće ga adrenalin i mogući dobitak, a urođena aktivnost tjera ga da vidi što više toga. Idealne destinacije za Lava su Španjolska Mađarska, Singapur, Saudijska Arabija i naravno Las Vegas.

Djevica teži duhovnom miru

Izbirljiva Djevica očarana je divljinom, planinama i hramovima. Najviše je privlače vjerski centri i određeni mir koji se uz njih veže, pa su za ovaj znak idealne su destinacije: Indija, Meksiko, Velika Britanija i Bugarska.

Istraživački odmor idealan je za Vagu

Vagu ne zanima tradicionalni godišnji odmor, ona u svemu vidi jedinstvenu priliku za sticanje novog znanja i upoznavanje zanimljivih ljudi. Voli edukativne izlete, antikvarijate, a posebno je privlače istraživački centri. Takođe, ne može odoljeti vodopadima, a idealne destinacije za nju su Finska, Švedska, Rusija i Iran.

Aktivan Škorpion uživa u probranom društvu

Škorpiju kao i Raka privlače izolovane plaže, a odmor ne može da se zamisli bez mora ili rijeke. On voli aktivan odmor, ali u izabranom društvu. Odmor koristi kao priliku da poboljša svoju tjelesnu kondiciju, a idealne destinacije za ovaj vodeni znak su Portugal, Afrika, Skandinavija i Egipat.

Strijelca privlače sportske arene

Strijelac je pravi sportski obožavatelj pa tako bira i destinacije za godišnji odmor. Voli sportska takmičenja i stadione, a kako se i sam aktivno bavi sportom, najvažnije mu je da hotel koji je rezervirao ima teretanu. Idealne destinacije za njega su Njemačka, Poljska, Izrael i Velika Britanija.

Jarac obožava koncerte

Jarac ne podnosi zimu, pa godišnji odmor provodi u toplim krajevima. Voli različite aktivnosti, od sporta do razgledanja i potrudiće se da odmor u potpunosti iskoristi. Privlače ga muzički festivali na kojima se može potpuno opustiti, a idealne destinacije za njega su Kipar, Grčka i Irska.

Vodenjak se ne vraća kući bez dobre knjige

Vodenjak ne teži tipičnom godišnjem odmoru – njemu je najvažnije da je njegovo putovanje originalno. Privlače ga biblioteke, novinske kuće i fakulteti, a sa odmora se nikad ne vraća bez dobre knjige. Idealne destinacije su Belgija, Sardinija, Tunis i Maroko.

Ribe ne mogu bez vode

Ribe ne mogu bez mora ili bazena, a savršeni odmor za njih znači ispijanje koktela, sunčanje na plaži i vrući noćni izlasci. One vole turistička mjesta gdje mogu upoznati zanimljive ljude, a idealne destinacije za njih su Novi Zeland i obale Sjedinjenih Američkih Država.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *