Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Glamour slavi 7. rođendan I časti vas Jägermeisterom!

jegerVjerujemo da ste do sada probali ovaj popularni biljni liker Jägermeister, a koliko zapravo znate o ovom ultra popularnom piću?

Donosimo vam par zanimljivih činjenica o ovom ljekovitom piću.

Jägermeister je poznato alkoholno piće na biljnoj bazi koje se prodaje u više od 90 zemalja svijeta. I dok mislite kako znate sve o ovom piću evo nekih činjenica koje sigurno niste znali:

  • Boca Jägermeistera neće se zalediti u zamrzivaču i neće puknuti na temperaturama ispod nule. Isprobajte!
  • 1935. godine u Wolfenbüttelu kao lijek protiv kašlja i želučanih tegoba, predstavljen je prvi Jeger, ljekovito piće s 35% alkohola dobiveno od kombinacije 56 različitih ljekovitih biljaka. Danas je ovaj Kräuterlikör najpoznatiji biljni liker koji se izvozi najviše na svijetu.
  • Jeste li ikad obratili pozornost na pjesmicu na etiketi Jegera?

Das ist des Jägers Ehrenschild,
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich’s gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.

Ovo je lovčev Štit čast,
s kojim štiti i njeguje svoju igru,
lovi kao muškarac, kako i priliči,
poštujući Stvoritelja u svim stvorenjima.

  • Postoji stara njemačka glasina koja navodi da je tajni sastojak koji ovom zanimljivom biljnom likeru daje tu prepoznatljivu aromu zapravo krv divljeg jelena! Zanimljivo je to što se tvrtka Mast-Jägermeister odbija izjasniti o tim navodima. Što vi mislite?
  • Jägermeister se radi od ukupno 56 različitih biljaka, a popis svih biljaka koje ulaze u recept te njihovi omjeri, najstrože su čuvana tajna.
  • Jägermeister je ujedno i jedini proizvod istoimene tvrtke, a recept nije promjenjen od njegovog izuma prije više od 75 godina.
  • Tajnovitost u Jägermeisterovu pogonu ide do te mjere da su s platnenih vreća u kojima je uskladišten sirov biljni materijal (koji stiže iz cijelog svijeta) uklonjene sve oznake te se materijal koji sadrže označava u šiframa.
  • Proces maceracije ponavlja se više puta dok nakon otprilike pet tjedana tekućina (ili macerat) ne postane temelj Jägermeistera, koji potom prolazi kroz temeljito filtriranje i zatim se pohranjuje u hrastove bačve – 445 hrastovih bačvi nalazi se u biljnom podrumu u Wolfenbüttelu gdje Jägermeister godinu dana sazrijeva i razvija svoj jedinstveni okus.

Jägermeister je bio prvi u povijesti marketinga koji je još 1972. uveo koncept reklamiranja na nogometnim dresovima.

Igra darivanja

Ako ste ljubitelj Jegera igrajte se s nama I osvojite karton jegera koji sadrži 6 boca od 1 litre s pripadajućim čašicama! :*

Sve što trebate je kliknuti link na našu službenu Facebook stranicu, lajkati ju, u komentaru  napisiti s kim bi popili ovo ljekovito piće I sherati javno objavu.

Igra darivanja traje do 01.02.2019.

Sretno svima!

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *