Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Dizajn osmjeha

Dizajn osmjeha nova je inovativna komunikacijska i dijagnostička metoda koja se koristi kod estetskih rehabilitacija zubi i zubnih nizova.

Osmišljavanje osmjeha podrazumijeva prikaz budućih zubi na osnovu fotografija i modela postojećih zubi. Ovom metodom znatno je unaprijeđena komunikacija između terapeutskog tima i pacijenta. Stručni tim  svakako čine  liječnik protetičar i dentalni  tehničar, a pored njih  u dizajn osmjeha uključuje se i parodontolog i/ili implantolog. Dakle, radi se o multididisciplinarnom pristupu čitavog liječničkog i tehničkog tima koji ima za cilj iznalaženje optimalanog oblika, veličine i boje budućih zubi u specifičnim i jedinstvenim okolnostima za svakog pacijenta.

U čitav proces uključen je i sam pacijent, počevši od izražavanja želja do analize predviđenog rješenja.

Dizajn osmjeha radi se na osnovu fotografija  i modela, a planirani dizajn u nekim se slučajevima može i plastično prenesti na  pacijeta uz pomoć privremenih protetskih radova. ovaj način znači kompletnu vizualizaciju čime pacijent ima  mogućnost ocjene osjećaja ugodnosti sa novom formom, veličinom i bojom budućih zubi.

Digital smile design pretpostavlja upotrebu posebnog računalnog programa uz kojeg se vizualiziraju budući zubi na osnovu fotografija postojećeg stanja.

Dr. Damir Jelušić

Dentalna poliklinika dr. Jelušić

Matuljska cesta 1

51410 Opatija

Tel: 051/718-050

Fax: 051/706-401

dr@jelusic.com

  www.jelusic.com

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *