Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Bolje biti sretno razvedena, nego biti u nesretnom braku!

zena_1Mnoge žene ne žele se razvesti i ostaju u lošem braku jer se boje ostati same ili nisu dugo u braku pa misle da će se stvari s vremenom promijeniti.

Dok sam bila u braku i ja sam se tako ponašala, ali s vremenom sam shvatila da je bolje da se razvedem nego da ostanem u lošem braku. Naučila sam nekoliko važnih lekcija iako ni sama nisam bila svjesna da ih učim.

Drage dame, nemojte se bojati. Sigurna sam da i vas čeka prava ljubav odmah iza ugla. I zapamtite: bolje biti sretno razvedena, nego truliti u lošem braku!

Lekcije koje sam naučila, nesebićno dijelim s vama:

1. Dobar intiman odnos ne poništava sve loše stvari; Koliko puta ste samo čuli vašu prijateljicu ili neku poznanicu kako se žali na svog muža ili dečka, ali poslije govori kako im odlično ide u krevetu.

Znate što? Nije važno da li je on dobar u krevetu, ako vas ne čini sretnom ili se ne odnosi prema vama s poštovanjem. S vremenom će vam takav odnos s njim izazivati grčeve u trbuhu.

2. Fizički izgled zaista ne znači mnogo; Sigurno vas je vaš partner privukao svojim fizičkim izgledom, ali koliko vas privlači sada?

Koliko vam je privlačan kada viče na vas i kada vas ignorira ili kada vas krivi za svaku sitnicu. I onaj najprivlačniji  muškarac može postati neprivlačan kada čini da se osjećate bezvrijedno.

3. Novac zaista ne kupuje sreću; Mnoge žene ostaju u lošem braku jer ne žele izgubiti financijsku sigurnost koju trenutno imaju.

Ja sam naučila kako je za mene puno bolje da odem spavati u malu garsonijeru, nego da spavam u velikoj kući gdje se osjećam jadno.

4. Ne treba ostati u lošem braku zbog djece; Vaša djeca vjerojatno jako vole svog tatu, ali djeca su nevjerojatno osjetljiva na sve što ih okružuje. Svađe, tenzije, tišina sve to ima veliki utjecaj na djecu i ona to primijete.

Razvod djeci može učiniti da se  osjećaju nesigurno i potreseno, ali u kratkom vremenu mir u vašem domu i sretna mama, sve će promijeniti.

5. Ne možete puno toga  promijeniti; Naravno da je potrebno  pokušati promijeniti stvari kod sebe koje nisu dobre za vaš brak, ali ne možete se u potpunosti promijeniti. Ne možete se mijenjati do te mjere da budete nešto što niste i što nije potrebno da budete.

6. Nije toliko zastrašujuće biti sam; Strah od nepoznatog, zabrinutost za to kako ćete platiti račune ili zamišljanje sebe usamljenog može biti zastrašujuće. Ali sve to nije toliko zastrašujuće kao ideja da je život koji trenutno živite  jedini koji ćete ikada proživjeti.

7. Imati svoj mir je zdravije; Biti sama ili sama sa svojom djecom poslije godina provedenih u braku  može vam se činiti strašno i neobično u početku, ali stres od prilagođavanja je ništa kada ga  usporedite sa  stresom koji vam je uzrokovao nesretan brak.

Biti sam ponovno nosi sa sobom neke probleme, možete biti pod stresom i imati loše dane, ali uz te stvari dolazi sreća i samopouzdanje koji nastaju stvaranjem novog sebe i novog života. Osjetiti će te  mir u domu u kojem nema mjesta za svađe i rasprave.

Melita Hanžek

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *