Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Bila noć Hajduka

Alex & Kristina FBU subotu 15. ožujka 2014. od 20:00h, Društvo prijatelja HNK HAJDUK SPLIT – OSIJEK, organiziralo je tradicionalnu osječku “BILU NOĆ HAJDUKA”. Ovogodišnja manifestacija održana je u hotelu “Termia” u Bizovačkim toplicama, pred više od 650 gostiju.

Ovaj skup, kojim se ujedno obilježava 103. rođendan Hajduka, u okolici Osijeka se održava već 46. godinu zaredom.

Program u Termiji vodili su osječka glumica i kći nekadašnjeg igrača Hajduka Ivana Gudelj i Denis Šabić, a goste su zabavljali Alen Nižetić, Ivo Amulić, Mia Kordić, Quattro Band Osijek i Klapa Zrinski, uz koje je pjevala i plesala čitava dvorana, a tamburica se sjajno uklopila u večer, kao i Miroslav Kićo Slabinac, koji je za vrijeme nastupa priznao kako je u njegovu osječkom susjedstvu bilo puno Dalmatinaca pa je uz njih počeo navijati za Hajduk, a nekada je bio dobar prijatelj s legendarnim Bajdom Vukasom. Danas ne navija ni za koga, ali i dalje poštuje svoj Hajduk

U sklopu glazbeno-scenskog bila je organizirana i tradicionalna modna revija s pobjednicama izbora ljepote, koje su uljepšale ovu večer sa svoja tri izlaska. cure su predstavile novu kolekciju muških poslovnih torba, te sportskih torbica napravljenih upravo za svjetsko nogometno prvenstvo u Brasilu, LIMITED EDITION by Galko, reviju kupaćih kostima Galeb, te žensku modnu kolekciju MAKO.

Poglede svih prisutnih, najviše su mamile prekrasne manekenke, Miss Hrvatske 2003.  Aleksandra Grdić i Kristina Lumbar, Miss Supermodel International 2013 .

Fešta je uistinu bila fešta, posljednji su gosti hotel napustili u sedam sati ujutro, a velika dvorana Termije bila je pretijesna da primi sve navijače i prijatelje splitskih “bilih”, ali i one željne dobrog provoda, zabave, dalmatinske spize i svega ostaloga što “Bila noć” donosi.

Posebna draž bila je i to što se “Bila noć”, nakon 2006. godine, vratila u Bizovac. Nekoliko godina feštalo se u Baranji (hotel Patria u Belom Manastiru), međutim hajdukovci su se u subotu opet okupili u poznatom okruženju, u hotelu koji je zakupio jedan od najvećih dioničara Hajduka Jako Andabaka, koji, naravno, nije propustio ni ovu veselicu. Uz njega su sjedili i ostali članovi iz vrha kluba, predsjednik Marin Brbić, član Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković, sportski direktor Goran Vučević…

No zato su “Bilu noć” propustili igrači Hajduka i trener Igor Tudor, ali više nego opravdano – ipak se dan poslije igrala utakmica s Osijekom.

Bili su tamo i navijači, simpatizeri i prijatelji splitskog kluba iz cijele Slavonije, Splita, Zagreba, a došla je i predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić, koja je jučer gostovala u emisiji “Nedjeljom u 2” i promuklo priznala da je “glas stradao na Biloj noći”. Uz Ružu, događaju su bili prisutni i Pero Ćorić, Mario Galić, Denis Bevadna i zamjenik predsjednice prof. Ivan Tepeš.

Čast da se jedina obrati od nazočnih počasnih gostiju, pred više od 650 ljudi, pripala je upravo Ruži Tomašić. U svom obraćanju poželjela je da „žive vječno“ i Hajduk i Hrvatska.

No na tradicionalnoj zabavi hajdukovaca nije bio nitko od čelnika grada Osijeka, a neslužbeno opravdanje je “kako bi dolaskom razljutili Kohortu”. Bez obzira na odnose klubova, navijača, ljutnju ili nešto treće, činjenica je da splitski klub ima velik broj poklonika na istoku Hrvatske, a “Bile noći” su se tijekom godina prometnule u jednu od najboljih zabava u Slavoniji i Baranji.

“Bila noć je najveća i najpopularnija zabava u Hrvatskoj, a slobodno mogu reći i u svijetu i Europi jer s ovako bogatim programom i mnogobrojnim posjetiteljima još nitko nije organizirao. Posebno nam je drago što se Bila noć vratila u Bizovac…” – istaknuo je Predsjednik Društva prijatelja Hajduka Osijek Martin Artuković.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *