Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Avon i Glamour.hr vas daruju!

Avon je predstavio narukvicu EcoHero, najnoviji proizvod za prikupljanje sredstava u okviru globalne kampanje za zaštitu okoliša Hello Green Tomorrow koja osigurava pošumljavanje ugroženih prašuma Južne Amerike i Indonezije.
Proizvodi iz ovogodišnjeg, trećeg izdanja kampanje Hello Green Tomorrow dostupni su u 51 državi diljem svijeta. Tako je u Hrvatskoj u Avonovom katalogu kampanje 10 dostupna narukvica EcoHero, izrađena od pamuka te ukrašena keramičkom perlom s biljnim motivima. Neto prihod od prodaje ove posebno dizajnirane narukvice po cijeni od 40 kuna namijenjen je Avonovom fondu Hello Green Tomorrow koji će donacije ravnomjerno rasporediti organizaciji The Nature Conservancy za obnavljanje Atlantske šume u Brazilu i Svjetskom fondu za zaštitu prirode koji pomaže obnovi indonezijskih šuma na Borneu i Sumatri.
U samo dvije godine, ovom je inicijativom, orijentiranom obnovi prašuma, najvećih staništa biološke raznolikosti, prikupljeno više od 3,5 milijuna dolara za obnovu tisuća hektara ugroženih šuma koje pomažu čišćenju zraka od zagađenja i ublažavaju klimatske promjene te tako služe kao svojevrsna pluća Zemlje. U Avonu smatraju da će 2012. godina biti još uspješnija u prikupljanju priloga.
„Ulaganje u zajednicu i očuvanje okoliša među odrednicama su na temelju kojih je ova kompanija osnovana 1886., a ove vrijednosti oživljavamo osnaživanjem globalnog pokreta za zaštitu okoliša Hello Green Tomorrow. Avonova je snaga sadržana u mobiliziranju Avon Ladies za rješavanje pitanja od javnog značaja – ono što već godinama činimo na području borbe protiv raka dojke i nasilja u obitelji, sad prenosimo na pošumljavanje“, rekla je Lucija Josipović, Avonova voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.
Uz donacije, inicijativa Hello Green Tomorrow uključuje edukaciju Avon Ladies, korisnika i javnosti kroz 5 jednostavnih stvari kojih se svatko može pridržavati u svakodnevnom životu: reduciraj, ponovno koristi, recikliraj, razmisli, zasadi. Sveobuhvatna internetska stranica http://www.hellogreentomorrow.com podržava ovu misiju pružajući informacije o šumama i pošumljavanju, korisne savjete te pristup blogu koji daje priliku da se podijele osobne ideje o akcijama za očuvanje okoliša.
„Uz pomoć Avona, zabilježili smo značajan napredak u obnovi brazilske Atlantske šume, jedne od najugroženijih te biološki najraznovrsnijih na svijetu“, rekao je Mark Tereck, predsjednik organizacije The Nature Conservancy. „Atlantska šuma je dom tisuća biljnih i životinjskih vrsta od kojih brojne ne postoje nigdje drugdje na svijetu te je izvor pitke vode za 70 posto stanovništva u Brazilu. Nužno je spasiti Atlantsku šumu – kako za buduće naraštaje stanovnika, tako i za prirodu.“
Avon i Glamour.hr daruju pet čitatelja sa prekrasnim narukvicama.
Najorginalniji odogovori osvajaju ove predivne narukvice.

Igra darivanja traje do 20.7.2012.
Sretno svima!

Dobitnice igre darivanja su:

Brigita Bri

Željka Satošek

Marinela Zrinščak

Maja Biondić

Ivana Dalija

Hvala svima na sudjelovanju, a sretnicama čestitamo i molimo da nam pošalju svoje podatke (ime, prezime i adresu) s naznakom AVON na email glamour@glamour.hr

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *