Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

AM METODA – spoj emotivnog i fizičkog vježbanja

U rekreativnom vježbanju danas postoji mnogo različitih programa vježbanja.

ana_kuhanec_am_medota_1Uvijek težimo nečem novom, boljem, zanimljivijem pa je tako nastala još jedna metoda vježbanja, ovog puta isključivo namjenjena nježnijem spolu-ženama.

Am metoda inačica je metode vježbanja uz baletnu prečku koja za razliku od večine programa kombinira spoj emotivnog I fizičkog.

Misao vodilja tijekom njenog stvaranja bila je “manje je više” te pitanje što je ženama stvarno potrebno?

Kako im to pružiti u 60 minuta vježbe na nježan, ženstven, ugodan I zabavan način te kako ih potaknuti da zakorače prema sebi, svojoj senzualnosti te vlastitom tijelu I zdravlju.

Cilj ove metode je da vježbanje umjesto obaveze postaje potpuno zadovoljstvo,ali I način života.

Na potpuno prirodan način oblikovati lijepo I ženstveno tijelo te u svakom treningu pronaći emotivno zadovoljstvo.

“Osjećaj ljepote dolazi iznutra” tako uistinu i jest jer ovom metodom vježbanja umjesto prečestog gledanja u ogledalo, učimo osjećati i prihvačati svoje tijelo onakvo kakvo ono doista jest s ciljem da ga oblikujemo te u potpunosti osvjestimo osjećaj da smo njegove vlasnice.

ana_kuhanec_am_metodaAna’s Sensual fitness prva metoda vježbanja koju sam kreirala  nadahnuta S faktorom pomaknula je moju svijest o tijelu te mi dozvolila da šipku koja stoji okomito zamijenim baletnom prečkom koja stoji vodoravno.

Time sam priliku onim možda malo sramežljivijim ženama koje se još nisu odvažile zaplesati oko šipke da prekrasnim kružnim pokretima osvjeste svoju ženstvanost uz baletnu prečku te jednako uživaju u treningu kao I brojne žene koje plešu na šipci.

Iznimka je dakako, što Ana’s Senual fitness metodu uistinu plešete puna dva sata, dok na blaetnoj prečki ne plešete u potpunosti slobodnih kretnji.

Kombinirate elemente Ana’s Sensual fitnessa, pilatesa I baleta.

AM je nastao u suradnji s magistricom kineziologije Mirtom Podvalej koja je svojim baletnim iskustvom I znanjem obogatila ovaj prirodno terapeutski pokret.

Ovaj ugodniji, sigurniji I učinkovitiji način brige o vlastitom psihofizičokm zdravlju naziv je diobio upravo iz inicijala naših imena. “A” koje pripada meni I mojoj senzualnosti te prirodnim kružnim kretnjama koje su osnova ove metode I “M” koje pripada Mirti I njenom baletnom terapeutskom pokretu.

Metoda je kreirana za žene koje će kvalitetnim I učinkovitim pokretima održavati tijelo u dobroj formi I pri tome se dobro osjećati I uživati u svom treningu.

Naime, stalnim nametanjem ciljeva vježbanja te vježbama koje čine tjelesni napor stvaraju se stres I frustracije. Am naprotiv pruža potpuno prirodno, ugodno I sigurno vježbanje. Čvrste I elegantne baletne pozicije, snažni, ali smirujući pilates zajedno sa slobodnim I prirodnim pokretom daju savršenu kombinaciju vježbanja što rezultira smirujućom parasimpatičkom aktivnošću te njenim povećanjem tijekom vježbanja.

Metoda se razvila u tri pravca djelovanja baš kako bi svaka žena pronašla ono što želi I što joj je potrebno. Kondicijski, rehabilitacijski te Am program namjenjen trudnicama.

Prakticiranjem ove metode vježbanja vježba uistinu postaje zadovoljstvo te s treninga odlazite zadovoljne I potpuno ispunjene, kako fizički tako I emocionalno.

 

                                                 Ana Kuhanec Brašnović, mag. kineziologije

Foto: Igor Cvetković

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *