Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Zabavna fašnička nedjelja u Samoboru

Fasnik_2016_nedjelja_djecji_12Drugo nedjeljno prijepodne 190. Samoborskog fašnika bilo je u znaku maskiranih grupa samoborskih osnovnih škola. Baš kao prve nedjelje kada su se predstavljali vrtići, i druge nedjelje (7. veljače) osnovnoškolci su pokazali maštovitost u izradi svojih kostima i nastupu na pozornici. Predstavili su se učenici OŠ Samobor, OŠ Rude, OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, OŠ Milana Langa iz Bregane i OŠBogumila Tonija. Bilo je tu mnoštvo motiva, od ugroženih životinjiskih vrsta, Bergmana iz rudnika, ptičjeg doma i ptica, do crvrčaka i mrava i raznih muzičkih instrumenata Fašniku za rođendan.

Fasnik_2016_nedjelja_djecji_1Svi su zaslužili zahvalnice i pohvale za nastup, budno praćeni od strane brojnih posjetitelja na Trgu fašničkih velikana. Da sve protekne u veselom raspoloženju pobrinuli su se na pozornici Klaun Ludek i dječja Sraka. Bilo je smijeha i zabave, ali i pjesme. Za nju su na početku bili zaduženi mališani iz DZ Smješak, a poslastica za kraj dječjeg dijela programa ove nedjelje bila je Kim Verson.

Za djecu su i ovog vikenda na Trgu srakinih mališana pripremljene Legići igraonica i radionica od 10 do 17 h te predstave Šarenog svijata od 12 do 15 sati. U blizini je i luna park, a bogata gastro ponuda nalazi se na štandovima između dva trga.

U popodnevnom dijelu slijedilo je predstavljanje mjesnih odbora, nastup gostujuće grupe iz Trogira te Tamburaškog sastava Od sumraka do zore. U 19 i 30 bilo je  predviđeno posljednje predstavljanje maski u pojedinačnoj ili grupnoj konkurenciji na izboru za najbolju masku ovogodišnjeg Fašnika. Nedjeljnu večer od 20 sati zaključio je sastav Rockfeleri.

 

Foto: press

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *