Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Veliki mjesečni horoskop za Raka

Prosinac je zadnji mjesec u godini. Donosi nam preokrete i buran kraj godine. Pročitajte što vas sve očekuje.

RAK 22.6. – 22.7.

rakTip ste koji uvijek voli obiteljske blagdane, zajednička okupljanja s osobama koje rijetko viđate, kao i kulinarske napore svih članova obitelji iz raznih generacija. Uživate u kupnji savršenih poklona za osobe koje volite. Ova tema će ispuniti praznični prosinac, ali to može biti mač sa dvije oštrice.

S jedne strane, sve vam se čini osvjetljeno kao božićno drvce, pod utjecajem Jupitera u Lavu. Moguć je dodatni prihod, ali time i sklonost pretjeranom trošenju na svoje bližnje. Kad Jupiter dođe u uzbudljiv kontakt sa Suncem, Merkurom i Venerom i bezbrižnom Strijelcu, a umiješa se i impulzivni Uran i Puni Mjesec (6.), mogli biste početi trošiti bez ikakve mjere; dani na koje trebate obratiti pažnju su 4., 5., 8., 12. i 14. No, Mars ulazi u znak Vodenjaka (4.) i upozorava na posljedice; ne dopustite neodgovorno postupanje s kreditnim karticama. Radije ih zaključajte u stol, a trošite samo onoliko gotovine koliko nosite sa sobom.

Moguće je da ćete, pod utjecajem planeta u polju zdravlja i rada, podleći opuštenoj atmosferi u uredu. Kolači, torte i ostale slastice mogu dodati pokoji kilogram; ako vas je napustila samokontrola, mogli biste se, tako zaobljeni, “otkotrljati” u novu godinu. Ne prizovete li se k svijesti, ulazak Saturna u Strijelca (23.), vašu astrološku kuću zdravlja, dolazi kao upozorenje koje vas upućuje na zaustavljanje nekontroliranog unosa kalorija. Znat ćete uspijevate li u tome promatrajući nivo energije kojom raspolažete. Previše šećera može ugroziti vašu vitalnost. Saturn zahtijeva odustajanje od onog što vam ne čini dobro te vas poziva na organiziranje zdravog plana ishrane i vježbanja u nekoliko sljedećih godina.

Naravno, postoji opasnost da ćete se okrenuti sjedenju pred hladnjakom kao načinu nošenja sa stresom u vrijeme novog sukoba Urana i Plutona, u danima oko 15. Ova napetost u kardinalnim znakovima bi vas još jednom mogla baciti na tlo, vraćajući probleme koji su vas pritiskali zadnje dvije godine, što je naročito primjetno oko 21., u vrijeme Mladog Mjeseca u Jarcu, dok istovremeno Uran kreće u direktni hod u kući roditelja i karijere. Venera se također suprotstavlja Uranu (20.), a isto čini i Merkur (24. i 25.). Imate li u natalnom horoskopu neki planet na 12. stupnju Ovna, Raka, Vage ili Jarca, ovaj utjecaj ćete jače osjetiti. U fokusu vaše pažnje je permanentna napetost između obitelji, glavnog partnerskog odnosa (privatnog ili profesionalnog) i uvijek naporne poslovne situacije. Ako je prisutna ljubomora ili jal, nečiji neočekivani dolazak ili odgode, od vas će se zahtijevati staloženost i promišljenost kako biste održali kakav-takav mir za praznike. No, nemojte gubiti nadu jer Neptun, planet suosjećajnosti i opraštanja, nudi dobru volju na mjesto negativnih emocija (14., 20. i 26.)

LJUBAV Nekoliko posljednjih godina, Pluton vas je iznenadio podmuklim udarcima u polju odnosa, a Saturn u zoni ljubavi. Srećom, Saturn napušta ovo područje 23., a osjećaj opijenosti i spontanosti se vraća u vaš ljubavni život; to će djelomično olakšati podnošenje partnerove želje za dominacijom. Oko 15., morate ćete se suočiti s njegovom ljubomorom zbog vremena koje provodite na poslu.

NOVAC I POSAO Jasno da trebate zaraditi novac kako biste mogli obradovati sve koje volite poklonom za Božić. Neobuzdani Mars u vašem polju zajedničkih sredstava i kredita (od 4.) vam daje jaku želju za brzim trošenjem novca u spomenute svrhe. Srećom, Jupiterovska velikodušnost u polju zarade je na najvišem nivou u zadnjih 12 godina. Ipak, držite se plaćanja gotovinom kako biste izbjegli prevelike troškove.

ZDRAVLJE Proždrljiva Venera, bezbrižni Merkur i Sunce u vašem polju zdravlja skladno utječu na pretjerano širokogrudni Jupiter u zoni identiteta (4., 12. i 14.) te vas stalno guraju prema Švedskom stolu. Ništa vam ne staje na put u ovom blagdanskom mjesecu – sve dok Saturn ne uđe u polje zdravlja i dobrobiti (23.) i donese vam malo osjećaja za realnost. Njegova ograničavajuća narav donosi i ponešto samokontrole, discipline u ishrani i mogućnost gubljenja viška kilograma.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *