Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Tužila dečka zbog herpesa – i pobijedila!

slikaPorota je muškarca proglasila krivim jer je svjesno prenio herpes na svoju partnericu, te mu je određeno da mora platiti 900.000 dolara odštete. Mislite li da je presuda pravedna?

Porota u Oregonu nagradila je ženu ( koja je ostala anonimna ) sa vrtoglavih 900.000 dolara kao naknadu za bol i patnju nanesenu od strane dečka kojeg je upoznala na portalu eHarmony jer joj je svjesno prenio herpes za koji nije rekao da ga ima. Iako je seks bio sporazuman od obje strane, muškarac je odbio staviti prezervativ, a porotnici su mu na to odgovorili: „Svi mislimo kako joj je trebao reći da ima herpes, imao je obavezu prema njoj”.

Novine LA Times citirale su: „Nedugo nakon provoda, muškarac sa herpesom kazao joj je kako tad nije imao nikakve bolove. Ženina odvjetnica rekla je da virus nije zarazan samo nakon što bolovi započnu, već od momenta kad je prenesen na osobu. Također je izjavila da mu je vjerojatno bilo žao zbog toga što je učinio pa je očajnički poklušavao pronaći neko opravdanje za svoj postupak.

Žena, koja je posljedice herpesa osjetila jedanaest dana nakon odnosa sa tim čovjekom, pala je u tešku depresiju. Njena odvjetnica pohvaljuje hrabrost u iznošenju slučaja : „99 % ljudi koji se nađu u toj poziciji prekriže ruke i jednostavno ne učine ništa”.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *