Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

TRI DANA MODE, GLAMURA I BLJEŠTAVILA ZA VRIJEME TRAJANJA 40.JUBILARNOG NIVEA BIH FASHION WEEK SARAJEVO

IMG_0772_800x120040.Nivea BiH Fashion Week Sarajevo održao se u periodu od 22.04.-24.04.2018.godine u prekrasnom ambijentu Kongresnog centra hotela Hills 5*. Organizator i izvršni producent ovog velikog modnog događaja je modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015.godine dobila u Ženevi priznanje za najbolju modnu i management agenciju u Istočnoj Evropi.

Za savršeni make up koji su imale manekenke tokom sve tri večeri pobrinula se Ters Bosanka, dok je za prekrasne frizure bio zadužen frizerski studio Head Line Professional iz Maglaja.

Posjetioci su tokom prve večeri imali priliku uživati u revijama poznatog Emira Medića, koji je radio i vizuelni identitet i styling za kampanju ovosezonskog Nivea BiH Fashion Week-a, te revije naše poznate dizajnerice Emine Husedžinović Ibrahimović, Škole modnog dizajna (koju je upravo i osnovala Emina Husedžinović Ibrahimović sa Lejlom Bušatlić), i na kraju ovog modnog užitka savršena kolekcija modne kuće Paradi Couture.

Modna čarolija se nastavila i u drugoj večeri koja je počela sa revijom modne kuće Deichmann, koja je i oficijelna obuća 40. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo. Zatim su uslijedile revije modnih kuća Sana Linea, branda Spirit by Gatarić Group BiH, te mladih talentovanih dizajnerica Aide Vrabac Trnačević i Dragene Todorović. U sklopu druge večeri je održana i Večer mode Hrvatske, pod pokroviteljstvom Hrvatske Gospodarske Komore, u okviru koje su svoje kolekcije predstavili hrvatske modne kuće Orljava, Pounje i Jadran.

Treća, posljednja veče je u duhu glamura i blještavila i zatvorila ovu modnu čaroliju, u okviru koje su prikazane najnovije kolekcije dizajnera iz inostranstva. To su bile revije najpoznatijeg crnogorskog kreatora Lazara Ilića, dizajnerke ukrajinskog porijekla Marine Kosorić, turske dizajnerice Aybuke Kemiyeve, koja je ovom prilikom i prvi put posjetila Sarajevo, u pratnji Fashion TV i Fashion One TV. Čast da svojom revijom svečano zatvori 40.Jubilarni Nivea BiH Fashion Week Sarajevo pripala je Amini Hasanbegović, dizajnerici iz Srbije.

Za odličan after party, tokom sve tri večeri, pobrinuli su se vinarija Čoka i Ždrepčeva krv, sokovi i voda Vivia te kafa Bristot.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *