Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Trendi boje noktiju za sezonu jesen-zima 2023/24

lak za nokte 2Svaka modno osvještena žena koja drži do svog izgleda uz najnoviju kolekciju odjeće posebni naglasak stavlja na svoju frizuru, make-up i nokte. Mi ćemo se zadržati upravo na ovom zadnjem – noktima i provesti vas kroz široku paletu boja koje su u trendu, gdje se i dalje ističe radiant orchid, boja blistave orhideje, koja je proglašena bojom ove godine.

U posljednjih nekoliko sezona, došlo je do pomicanja ka unisex paleti boja, ističu stručnjaci iz Pantone-a (svjetski autoritet za klasifikaciju boja, grafiku i dizajn ), a ove godine, dizajneri su fascinirani prošloću i u duhu toga dominirati će sve popularne boje jeseni.

Paleta boja za ovu sezonu obogaćana je toplim i jakim bojama, nijansama koje dočaravaju atmosferu prošlosti, bojama koje su neuobičajene za zimsku sezonu.Ovu sezonu će karakterizirati atipične boje,ali u tradicionalnim tonovima jeseni, izjavila je Leatrice Eiseman, izvršna direktorka Pantone instituta, boje će odisati misterijom, inspirirajući ljude širom svijeta da pronađu svoj stil.

Radiant Orchid– nijansa ljubičaste koja je dominirala ovom godinom, bila je izuzetno popularna, kako za garderobu, tako i za namještaj, a sad je završilai na noktima

Kraljevsko plava– idealna za sive zimske dane, asocira na more. Za razliku od drugih nijansi plave, odlično se uklapa sa crnom bojom

Aluminijum– ova boja između sive i srebrne idealna je za nakit i pribor, odlično se slaže sa zamagljeno žutom.

Mauve Mist–još jedna nijansa ljubičaste, dobro se slaže sa zelenom i sivom, ali i sa Rediant Orchid.

Sangria– egzotično crvena boja, elegentna i strastvena, preporučuje se svima, u kombinaciji sa bijelom za veče, ali i kao dnevna varijanta.

Aurora crvena– topla crvena boja koja vuče na boju cigle, lijepo se uklapa sa nijansama sive i smeđe, za one smjelije preporučuje se kombiniranje sa plavom ili senf žutom bojom.

Čempres zelena– jedna od favorit boja za ovu zimsku sezonu, veoma intenzivna boja inspirisana četinarima, slaže se sa smeđom i crnom, ali i limun žutom, svijetlo roze, biserno sivom i bijelom.

Konjak– topla boja, inspirirana korom drveća i lišćem koje opada u jesen, jedina iz palete smeđih boja

Zamagljeno žuta– slaže se sa bojom konjaka i čempres zelenom.

Kobalt svijetla -nijansa plave, u kombinaciji sa bijelom stvara neobičan miks za hladne dane, slaže se i sa većinom boja koje asociraju na jesen.

I neizostavna crna - jer crni lak je danas postao ono što je nekad bio crveni-simbol za snažnu i neovisnu ženu.

nokti_01

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *