Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Tamburaši u starkama osvajaju Europu

 mejayo 02Mejaši – sastav prepoznatljiv po imenu Tamburaši u starkama zaintrigirao je Europu! Njihov singl Zorica premašio je sva očekivanja i zavrtio se u susjednoj Mađaskoj te Španjolskoj pa su ovi nevjerojatni dečki popularnu pjesmu snimili i u engleskoj verziji u  suradnji sa radijskim voditeljem Davorom Dreatrom Dreletom.

Tamburaši u starkama krenuli u osvajanje Europe! Mladi sastav Mejaši prepoznatljiv po imenu Tamburaši u starkama, nakon velikog uspjeha singla Zorica, koji je u rekordnom roku premašio sva očekivanja i pojavio se ne samo na vrhu top ljestvica diljem Hrvatske već i u europskim zemljama poput Španjolske i Mađarske, popularnu su pjesmu snimili i u engleskoj verziji. Zabavnu i veselu Zoricu obradili su u suradnji s poznatim radijskim voditeljem Davorom Dretarom Dreletom.
“Kao i sve veličanstvene stvari i ova pjesma nastala je sasvim slučajno. Nastala je na temu naše zajedničke zezancije o znanju engleskog jezika u Lijepoj našoj a na kraju je isto kao i naše znanje ili neznanje engleskog jezika postigla inozemnu popularnost.“  – otkrio nam je Drele.

Popularna Zorica mogla se čuti u europskim zemljama poput Mađarske i Španjolske pa su Tamburaši u starkama radi boljeg razumijevanja u novopečenoj Europskoj uniji pjesmu snimili i u engleskoj verziji.

“Ugodno smo se iznenadili kad smo čuli da se naša Zorica može čuti u europskim zemljama. Zbog inozemne slušanosti odlučili smo pjesmu snimiti i na engleskom jeziku kako bi ljudi zabavljajući se uz dobar ritam i ples razumjeli i tematiku pjesme“. – rekao nam je Nikola Bosilj iz Mejaša.

mejasi 05Mejaše čini šest mladih glazbenika koji se od klasičnih tamburaša razlikuju po jedinstvenom modernom odijevanju i jedinstvenom spoju zvuka tambure sa pop-rock elementima. Dečki su tamburama dodali bubnjeve, elektro-akustičnu i bass gitaru čime su dobili potpuno novi zvuk i zavladali glazbenom scenom. U izniman glazbeni talent modernih tamburaša možete se uvjeriti ako poslušate njihovu pjesmu Zorica ili posjetite jedan od njihovih brojnih ljetnih koncerata diljem Hrvatske od kojih je prvi već 05. srpnja u splitskom Hemingwayu.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *