Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Story Dan ružičaste vrpce održan na Cvjetnom trgu

JRE_2767

Već četvrtu godinu zaredom, časopis Story svoju naslovnicu u listopadu posvećuje prevenciji i borbi protiv raka dojke, a u suradnji s udrugom Europa Donna dio smo humanitarne inicijative za pomoć oboljelima. Dan ružičaste vrpce humanitarna je akcija čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se gotovo 90% žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju.

I ove godine časopis Story na Cvjetnom trgu okupio je brojne osobe iz javnog života i mnoge znatiželjnike i prolaznike koji su na štandu Storyja mogli donirati za Udrugu Europa Donna za novi broj časopisa Story, Story dizajnerski paket s majicom by Aleksandra Dojčinović te posebno za ovu prigodu izrađen nakit Story nakit by Mashenka.

I mnogi poznati, među kojima Aleksandra Dojčinović, Ana Begić Tahiri, Tihana Harapin Zalepugin, Enes Bešlagić, Renata Sopek, Minea, Josipa Pavičić Jo, Antonio Franić, Mia Begović, Siniša Kovačić, Jadranka Kosor,  stigli su podržati Story dan ružičaste vrpce te na taj način iskazati svoju podršku ovom vrlo važnom zdravstvenom i društvenom pitanju.

I sponzori Story dana ružičaste vrpce, DM, Grawe osiguranje, Jana i Solgar svojim su aktivnostima na štandu Storyja privukli mnogo prolaznika educirajući ih o važnosti prevencije ove bolesti.

Cijeli događaj započeo je u 10h okupljanjem ispred HNK, gdje su prigodne govore održali dr. Vesna Ramljak – predsjednica Europa Donna Hrvatske, Ivona Čulo - generalna direktorica Adria Medije Zagreb, Darinko Kosor - predsjednik Gradske skupštine gospodin, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te Gordana Sobol - izaslanica Hrvatskog sabora.

Nakon pozdravnih govora povorka je krenula od HNK preko Masarykove ulice, Tesline sve do Trga Petra Preradovića (Cvjetni trg) gdje su uzvanici sudjelovali u promotivnim aktivnostima i edukaciji.

JRE_2761

Točno u podne na Cvjetnom trgu pušteno je 994 rozih balona u znak podrške preminulim osobama. Dan ružičaste vrpce, tradicionalno se održava u Hrvatskoj u organizaciji Europa Donna Hrvatske – hrvatskog foruma za borbu protiv raka dojke, 16. godinu za redom. S tom manifestacijom, a u sklopu Ružičastog mjeseca koji je posvećen borbi protiv raka dojke, obilježava se zajedničko stremljenje u borbi protiv raka dojke gotovo na svim kontinentima. Simbol „ružičasta vrpca“ je znak sudjelovanja, solidarnosti i potpore svim oboljelim od ove opake bolesti.  Rak dojke je „tihi ubojica žena“, ne poznaje političke granice, ne priznaje geografske prepreke, ne uzima u obzir životnu dob žena. Prisutan je svuda u svijetu, a u zadnjih dvadesetak godina sve više i više, pa se govorilo o i o epidemijama raka dojke.

Iako je liječenje raka dojke u posljednjih dvadesetak godina uznapredovalo, bolest se na žalost, suviše često kasno otkrije. U Hrvatskoj je u 2013. broj novooboljelih 2557, a broj umrlih 994.

Pozivom na broj 060 91 91 91 podupirete našu akciju prikupljana sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *