Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Što vaša torba govori o vama?

torbeUvijek nosite ogromne torbe u kojima imate sve – od flastera, peko uložaka do ruža za usne… Jeste li ziherašica i žena spremna u svakom trenutku završiti na najneobičnijem mjestu na svijetu? Vaš su fetiš male torbice – jeste li zavodnica ili lijenčina? Da vidimo, što kažu stručnjaci?

Slavni francuski sociolog Jean-Claude Kaufmann napisao je knjigu koja je u Europi postala pravi hit „Le sac: un petit monde d’amour”/”Torba: mali svijet ljubavi”. U knjizi se Kaufmann bavi analizom ženske ličnosti na temelju tako običnog, a tako važnog svakodnevnog predmeta, bez kojeg gotovo niti jedna žena ne može – torbe. Što naše torbe govore o nama – našim navikama, opsesijama, karakterima, pa u krajnjoj liniji i ličnostima u cjelini? Evo, što kaže Kaufmann, ukratko…

Žena koja stalno nosi istu torbu (rijetko mijenja torbe) – to je žena koja ne voli promjene, ne mijenja često partnera, ne prati „slijepo” modne trendove i nije previše maštovita. S druge strane, ona je stabilna, najčešće vrlo ekonomična, pragmatična i štedljiva.

Žena koja neprestano mijenja torbe – žena koju je lako očarati, luckasta i prevrtljiva žena. Voli modu, voli razne modne kombinacije. Očaranje neprestano novim torbama ukazuje na izvjesnu nestabilnost, nemir i neprestanu želju za promjenama.

Žena koja voli velike torbe – žena koja voli slobodu i uvijek želi imati osjećaj neovisnosti, samostalnosti i „nevezanosti”. No, velika torba nosi i određenu kontradikciju  – pruža slobodu (u svakom trenu žena ima sve što joj treba sa sobom i može se bilo kamo uputiti, noseći ono najnužnije), ali istovremeno ima taj teret na ramenu koji je fizički sputava.

Žena koja voli male torbe – zavodnica je i koketa. Za nju je cijeli život kao party. Ne treba joj puno stvari. S druge strane, ona je i pomalo lijena – ne voli prebacivati puno stvari iz jedne torbe u drugu.

Kaos u torbi – ne mora nužno ukazivati na kaotičnu osobu. Najčešće, kaotične torbe imaju žene s malom djecom, koje sve na brzinu potrpaju u torbu – suhe maramice, mokre maramice, bočice, flastere, sokiće, igračke…

Torbe s malim pretincima – vole ih poslovne žene koje gotovo čitav dan provode izvan kuće i imaju vrlo intenzivnu karijeru. One naprosto moraju imati logično posložene svoje „alate” – mobitele, rokovnike, kemijske olovke, ruževe za usne…

Žene bez torbe – vrlo su rijetke. To su sportski tipovi ili žene sa specifičnim zanimanjima koje, poput muškaraca, iz kuće izlaze s mobitelom, novčanikom i ključevima – a sve to rasporede po džepovima. Neobična i rijetka „sorta”.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *