Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Što je emocionalna ravnoteža i kako je postići?

emocionalnaEmocionalna ravnoteža sinonim je za stabilnost. To je zapravo mirno stanje podložno promjenama.  

To je stanje gdje smo u miru sa samim sobom, stanje uma u kojem prevladava naše osobno znanje, pravilno upravljane i izražavanje osjećanja. Da bismo postigli unutarnju harmoniju, potrebno je pronaći vezu između našeg unutarnjeg i vanjskog svijeta.

Moramo upoznati sebe, znati se preispitati bez da se plašimo  neizvjesnosti. Da bismo upoznali sebe, potrebno je dosta vremena i truda. Dopustite sebi da pronađete sebe, da osjetite svoje emocije i  strahove jer ćete samo na taj način moći postići i biti sve ono što želite.

Emocije su najveće bogatstvo koje imamo, one nam pokazuju kako postoji veza između onoga što osjećamo i onoga što nas okružuje. One nas uče, štite i daju snagu. Emocije zahtijevaju brigu i stalno funkcioniranje kao  i promjenu.  

Kontrolu nad emocijama imat ćemo tek onda kada ćemo biti u stanju upoznati sebe i kada odlučimo što želimo raditi i na koji način to ostvariti. Kada upoznamo sebe i naučimo kontrolirati svoje emocije biti ćemo u stanju usmjeriti sav svoj trud kako bismo dobili ono što želimo i ono što nas čini sretnima i ispunjenima.

Izgradnja osobnosti zahtjeva vrijeme i brigu, a za kontrolu emocija potrebna nam je velika volja i rad. Kako bismo poboljšali samomotivaciju potrebni su nam optimizam, inicijativa, želja za uspjehom i predanost. Usmjeravanje napora ponekad nije lako, ali ako smo uporni i ne odustajemo, oslonimo se na vlastite emocije i samopouzdanje i biti ćemo korak bliže  postizanju unutarnje ravnoteže.

Nitko od nas nije bez cilja i svi želimo nešto postići u životu. Empatija i odnosi sa drugim ljudima također nam pomažu kako bismo postigli emocionalnu ravnotežu, da iskusimo nove emocije i da naučimo nešto novo. Socijalne vještine  omogućuju nam da rastemo i jačamo našu emocionalnu ravnotežu.

Osobni rast dolazi isključivo uz rad, a nagrada za postizanje emocionalne stabilnosti i ravnoteže najveći je dar . 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *