Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Staviti sebe na prvo mjesto nije sebično!

jaPsiholozi ističu kako staviti sebe na prvo mjesto nije nimalo sebično, već je ključ sreće!

Nije nimalo čudno da u ovom ubrzanom svijetu punom obaveza zaboravimo na brigu o sebi. Važno je voditi brigu o sebi, jer tko će ako vi nećete?

Donosimo vam nekoliko savjeta kako brinuti o sebi i ne zamarati se glupostima:

1. Budite nježni prema sebi
Isti način na koji brinete o svom fizičkom zdravlju, trebali biste i o mentalnom. Ponekad je potrebno dati sebi odmor od svih i svega, jedino na taj način sačuvat ćete svoj mir.

2. Zapamtite da ne možete utjecati na tuđe misli
Nije potrebno trošiti vlastito dragocjeno vrijeme i energiju kako bismo drugima dokazali da nisu u pravu. To nas samo bespotrebno crpi i frustrira bez potrebe.

3. Ne ignorirajte tugu
Na žalost, na životnom putu neizbježno je susretati se sa teškim trenutcima i životnim situacijama. Kada osjetite potrebu za plakanjem, jednostavno se isplačite , osjećat ćete se bolje i lakše ćete nastaviti dalje.

4. Nije na vama da uvijek svima pomažete
Nitko nije obavezan nositi tuđe probleme na svojim leđima. Naravno da je u redu pomagati drugima i biti tu za njih kada im je potrebno, ali nikada nemojte dopustiti da vas tuđe brige i problemi zaokupiraju, jer biste mogli izgubiti sebe.

5. Ne postoji savršen trenutak
Na neke stvari koje se događaju u životu nikada nećemo moći u potpunosti biti spremni. A, ako ćete čekati savršen trenutak, može se dogoditi da ništa ne postignete. Stoga, ne čekajte idealnu priliku, krenite sada!

6. Ne opravdavajte se za tuđe postupke
Niste nikome dužni opravdavati sebe i svoje postupke, vaše odluke su samo i isključivo vaša stvar. Nemojte dopustiti da na vas utječe i predstavlja vam problem to što vaša okolina možda ne shvaća vaše postupke.

7. Stavite sebe na prvo mjesto
Onako kako se vi odnosite prema sebi, tako će se i drugi odnositi prema vama. Staviti sebe na prvo mjesto nije sebično, već je ključno za sreću!

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *