Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Špageti u umaku od pečenog povrća

6a00d8341c630a53ef0168eb709283970c-600wiŠpageti potječu sa otoka Sicilije, još iz 12. stoljeća. Italijom su se proširile u 19. stoljeću kada su se i počele masovno proizvoditi. Od 1955. prosječno se u Italiji pojede 28 kilograma špageta godišnje, a od te godine proizvedena je 1,5 tona te vrste tjestenine. Ovo jelo prilično je lako pripremiti, pogotovo ako u hladnjaku imate rajčice koje su blizu isteka roka trajanja. Osim toga, kombinacija ovog jednostavnog povrća oduševit će vas. Dobar tek!
Sastojci
• 250 g špageta
• 5-7 većih češnja češnjaka
• 250 g cherry rajčica
• 1 velika glavica crvenog luka
• 1 žlica aceta balsamica
• 3 žlice malslinovog ulja
• šaka ribanog parmezana
• sol, papar
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Dok se zagrijava, u pleh narežite rajčice na polovice, luk na veće komade (šestine), te češnje češnjaka posložite po tome neoguljene. Prelijte sa žlicom balsamica i 3 žlice ulja, popaprite i posolite.
2. Povrće pecite oko pola sata, dok se rajčice reduciraju na polovicu početne veličine. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
3. Kad je povrće gotovo, češnjak izvadite i protisnite iz ljuske, i zajedno s ostalim povrčem protisnite vilicom. Dodajte 1 dcl vode da dobijete pastu, te u smjesu umješajte tjesteninu i dodajte šaku ribanog parmezana.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *