Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Severina: “Uljepšajmo njihov svijet”!

Severina1Humanitarnu akciju „Uljepšajmo njihov svijet“ kojom će se prikupljati sredstva da se štićenicima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra omogući kvalitetniji i time ugodniji životni prostor predstavili su danas njezini organizatori – Rotary klub Zagreb Gradec i izadavačka kuća Adria Media Zagreb u partnerstvu sa Severinom. U sklopu akcije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 25. studenog 2014. održat će se i humanitarni koncert „Severina u Lisinskom“, a sve s ciljem da se štićenicima bolnice u Gornjoj Bistri uljepša njihov svakodnevni životni prostor i jedini dom kojeg ovi štićenici poznaju.

Cilj akcije „Uljepšajmo njihov svijet“ je potpuna obnova 12 soba u bolnici u Gornjoj Bistri u kojima boravi čak 107 štićenika, a koje su trenutno potpuno neprilagođene njihovom zdravstvenom stanju. Naime, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra jedina je zdravstvena ustanova u cijeloj Hrvatskoj u kojoj borave djeca s najtežim tjelesnim oštećenjima zbog kojih je većina vezana za krevet i kolica te nisu u mogućnosti samostalno se kretati i hraniti se. Stoga, kako bi svojim štićenicima pružila adekvatne životne uvjete, ova se zdravstvena ustanova godinama oslanja na pomoć donatora.

„Sobe u kojima borave ova hrabra djeca njihov su jedini dom, a kao organizacija koja svoje djelovanje posvećuje humanitarnim ciljevima, to nas nije moglo ostaviti indiferentnima. Budući da se štićenici bolnice u Gornjoj Bistri i djelatnici bolnice ne mogu samostalno izboriti za svoj boljitak, odlučili smo udružiti snage sa svojim partnerima i učiniti taj korak za njih.“, istaknuo je Mladen Kovačić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Gradec.

Severina_2Na izjavu Mladena Kovačića nadovezala se i izvršna direktorica Adria Medije Zagreb Ivona Čulo. „Adria Media Zagreb kao tvrtka već godinama organizira ili sudjeluje u nizu humanitarnih evenata, a Story je oduvijek bio magazin koji se nije ustručavao stati na stranu najpotrebnijima te stoga ni trenutak nismo dvojili u odluci da zajedno s Rotary klubom Zagreb Gradec i Severinom organiziramo ovaj koncert, posebice što ćemo pomoći bolesnoj djeci. Nadam se da ćemo uspjeti skupiti dovoljno sredstava za obnovu svih soba u bolnici u Gornjoj Bistri te zaista mališanima uljepšati i olakšati teške trenutke jer to je najmanje što za njih možemo učiniti.“, izjavila je Ivona Čulo.

Na poziv za sudjelovanjem u humanitarnoj akciji „Uljepšajmo njihov svijet“ odmah se odazvala Severina. „Ja sam samo jedna mala kap koja pomaže tkati ovu akciju. Spletom okolnosti imala sam priliku postati poznata osoba stoga sam presretna sam što imam priliku ovim putem pomoći djeci, kojoj je to potrebno. Zahvaljujem se ljudima koji su me predložili za sudjelovanje u ovoj akciji i što ću svojim prvim samostalnim koncertom u Lisinskom doprinijeti ovom projektu. Bit će to vrlo emotivan koncert, s mojim gostima koji su svi odreda odmah pristali gostovati, a naravno, bit će i iznenađenja.“, izjavila je Severina, dodavši kako je ovo njen prvi samostalan koncert u Lisinskom.

U sklopu humanitarne akcije „Uljepšajmo njihov svijet“ 25. studenog 2014. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se i veliki humanitarni koncert na kojem će uz Severinu nastupiti i brojni glazbenici koji će na taj način pružiti svoju podršku ovoj plemenitoj akciji. Cijene karata kretat će između 120 i 180 kuna, a već od 27. listopada bit će u prodaji na blagajni dvorane Lisinski. Iako je ova humanitarna akcija pokrenuta s ciljem obnove soba u kojima borave štićenici bolnice, njome se neće uljepšati samo dječji pogled na zidove koji ih okružuju, nego i njihov pogled na svijet koji ih okružuje.

Foto: Press/Arhiva

Video: Youtube

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *