Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Preminuo Oscar de la Renta

Oscar_de_la_RentaOscar de la Renta, predvodnik američke modne scene, čija karijera je počela davne  1950 kada je u  potrazi za boljim životom pobjegao je iz tadašnje Frankove Španjolske u Pariz i New York…Rođen je 1932. u Dominikanskoj Republici, a s 18 godina odselio je u Madrid gdje je studirao slikarstvo. Njegov mentor bio je Cristobal Balenciaga, a nakon preseljenja u Pariz radio je za Lanvin. De la Renta je popularnost stekao ranih šezdesetih dizajniranjem odjeće za Jackie Kennedy.

Tijekom karijere bio je omiljeni dizajner Holywoodskih filmskih diva ali i Prvih dama poput Nancy Reagan, Betty Ford, Laure Bush i mnogih drugih, koje su nosile haljine s njegovim potpisom. Bio je blizak s Hillary Clinton kojoj je 1997. dizajnirao haljinu za inauguracijski bal.

Njegov posljednji rad bila je vjnčanica koju je dizajnirao za suprugu Georgea Clooneya, Amal Alamuddin, a posljednji photoshooting bio je za američki Vogue .

Oscar de la Renta, od 2006 godine bolovao je od raka, a sinoć je njegova supruga Annette de la Renta, potvrdila medijima da je preminuo u 82 godini života u svom domu u Kentu.

oscar_de_la_renta_2

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *