Pivo i feminizam: Kako je pivarska industrija uništila stereotip i posvetila tradicionalno piće ženama

Utakmica, kauč i  muškarci godinama čine asocijativni balon ispijanja piva kojemu su vjerne gotovo sve domaće reklame. Žena tu pronalazi svoje mjesto tek u pozadini, pripremajući sendviče za strastvene navijače ili stavljajući pića u frižider kako bi glavni akteri pivo-utakmica klinča mogli utažiti svoju nervozu dok čekaju izjednačenje utakmice. Ovome su na kraj konačno stale Ana Teskera i Maja Šepetavec, pokretačice zadarske pivovare Brlog koje su hrvatskom tržištu poklonile piva čiji identitet krase ženski simboli.

pivo

Pa, kakvim ženama nas ova piva čine?

PLAVUŠA

Ona je senzualna, zrači mekoćom i opojnošću, a svi znamo da se najbolje zabavlja. Ovo je golden ale pivo namijenjeno svim plavušama i onima koje se tako požele osjećati na jedan dan. Plavuša je najbolja prijateljica, ona koja će nas primiti za ruku i na čije ćemo društvo uvijek moći računati. Ona ne sadrži aditive čime na pivarstvo širi ideju o prirodnoj ljepoti žene, a mi garantiramo da će svakoj od nas unijeti dašak vedrine u svakodnevicu i da nikada neće razočarati.

hh

 

 

 

 

 

 

NEPOSLUŠNA

Kombinacija voćnih i karameliziranih nota iznjedrila je pravu buntovnicu među pivom – Neposlušnu! Ova nas opojna junakinja potiče na kreativnost, i ono najvažnije – potpuno mijenja društveni koncept žena. Naime, u svijetu kojim vladaju muškarci ona odlučuje biti neposlušna i furati svoj đir. Natjerat će nas na neplanirani izlazak koji ćemo zauvijek pamtiti i mi, ali i oni oko nas. Vatra koju će prenijeti na nas ne tinja i razigrava ono skriveno u nama. Neposlušna je glavna među pivskim zafrkanticama !BrlogNeposlusna

 

Na nama je da odaberemo kojoj ćemo od ovih ljepotica pripadati, fatalnoj Plavuši koja osvaja svijet vlastitom senzualnošću ili Neposlušnoj, onoj koja će svojom vrckavošću i snagom svijet okrenuti naopačke. Neka se muškarci ne pjene, ali mi smo sada one koje vladaju svijetom piva, a utakmica emancipacije tek će pokazati rezultate!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *