Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Opera Nos otvara spektakl

Nos Metropolitan

Ove subote, 26. listopada ekskluzivno u kinu Cineplexx City Center one u Splitu očekuje nas novi operni spektakl uživo! Riječ je o šokantnoj i nekonvencionalnoj operi autora Dmitrija Dmitrijeviča Šostakoviča „Nos“ čiju produkciju potpisuje slavni William Kentridge. Prijenos uživo u kinu Cineplexx City Center one Split započinje u 18:55 sati uz trajanje od punih 135 minuta.

Već četvrtu godinu za redom kino Cineplexx u svojim modernim dvoranama prenosi uživo spektakle iz Metropolitan opere, a ove subote očekuje nas nova poslastica. William Kentridge briljantno je i inovativno režirao nekonvencionalnu Šostakovičevu operu o napadnutom ruskom službeniku i njegovu odbjeglom nosu. Pavel Smelkov prvi će put dirigirati tom operom nakon rasprodane premijere 2010. godine. Pjevačku postavu predvodi Paulo Szot kao Kovaljov, Andrej Popov je prijeteći policijski inspektor, a Alexander Lewis je Kovaljovov odbjegli nos.

Uz vrhunsku kvalitetu slike u HD razlučivosti i fantastičnom 5.1 zvuku, ovo je prvi od sveukupno devet opernih spektakala koji će se prenositi uživo iz Metropolitan opere u Cineplexx kinu u Splitu. Tijekom ove sezone tako će se prikazati i operni spektakli „Tosca“ (9.11.), „Falstaff“ (14.12.), „Rusalka“ (8.2.2014.), „Knez Igor“ (1.3.2014.), „Werther“ (15.3.2014.), „La Boheme“ (5.4.2014.), „Cosi Fan Tutte“ (26.4.2014.) i „Pepeljuga“ (10.5.2014.).

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *