Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

OFF! – Održan je prvi Foto Fashion Overdose

Igor Vereš- Fokalo- sudionik OFF-aDvorac Bežanec bio je 17. svibnja domaće središte svijeta modela, fotografa, vizažista, frizera i dizajnera. Grupa entuzijasta različitih profila, organizirala je neprofitni i samoodrživi događaj pod nazivom Foto Fashion Overdose. OFF, pod skraćenim nazivom, zapravo je bio jednodnevni susret, različitih ali usko povezanih djelatnosti; koji je predvođen timom vodećih domaćih stručnjaka u svojim područjima, omogućio osobno stručno usavršavanje svim sudionicima, i amaterima i profesionalcima.

Organizatori Tanja Dubravec, Renata Lukić, Tomislav Veić, Boris Mataković i Saša Lončarić, svoju ideju o realizaciji Facebook poznanstva u stvarna prijateljstva, uspješno su realizirali, te pripremili nezaboravni događaj, za koji će se nagodinu, sigurno tražiti mjesto više.

Svi zaljubljenici u modu i modnu fotografiju koji su odlučili nedjelju provesti u tom prelijepom zdanju iz 17. stoljeća, imali su pred sobom prekrasan dan, kao stvoren za umjetničku i modnu fotografiju.

Za rano jutarnje razbuđivanje pobrinula se vrhunska talijanska kava Pellini Top, a za energiju i osvježenje tokom cijelodnevnog rada, pobrinuo se Burn Energy drink sa svojim novim okusima Berry i Blue Refresh.

Vrijedne make up umjetnice su pod vodstvom Amadea Krajnović, pratile i frizerke iz frizerskog salona B i Beauty centra Petit Amie pod pokroviteljstvom FarmaVite, koje su svojim frizurama oduševile sve prisutne.

Modni dizajneri Ivica Skoko, Matea Stubičar, N Moda, Modna Sova, Kuzminski Dizajn i Maruška By Kosić Kuzminski, svojim kreacijama i nakitom opremali su 20tak modela.

Okupljeni fotografi odslušali su uvodno predavanje o radu sa studijskom rasvjetom i samoj komunikaciji s modelima od Tomislava Valenta, ali i naučili ponešto o neizbježnom Adobe Photoshop Lightroom-u, na popodnevnom predavanju Roberta Matakovića. Osim atraktivnih vanjskih lokaliteta, više od 50 fotografa u suradnji sa modelima i ostalim sudionicima, uživali su i u raskošima hotelskih soba dvorca, koje su uz pomoć tvrtki Prizma, Fotozine.org, Canosa i DigitalFoto, bile opremljene profesionalnom studijskom rasvjetom. Tvrtka Anigota, fotografima je na raspolaganje ponudila čitav švedski stol profesionalnih Canon objektiva i primjerke reprezentativnih Canonovih DSLR fotoaparata.

Prema programu, OFF je trajao od 8 ujutro do 20 sati (s kratkom pauzom za ručak), a polaznike su organizatori tijekom planiranja rasporedili u 10-tak manjih radnih skupina kako bi što bolje i kvalitetnije savladali teorijski i praktični dio rada. Uz dinamičan tempo, nije bilo čudno kako je svim sudionicima OFF-a, dan proletio brzinom svjetlosti.

Završetak događaja svakako je obilježilo izbor za najbolji face painting, powered by Kryolan Hrvatska. Na samom kraju, organizatori su sve sudionike iznenadili poklon paketima ostalih sponzora poput Toyote, Pupe, Collistara i vinarije Petrač, kao i ostalih sponzora, koji su prepoznali OFF kao jedinstveni modni događaj u našoj državi…

Ako želite uhvatiti barem djelić ugođaja Foto Fashion Overdose-a, provirite u našu galeriju fotografija, koje su samo za vas, napravili team leaderi, organizatori i sudionici OFF-a.

Foto: Boris Mataković- organizator OFF-a
Deyan Barić- Team Leader- DominionArt
Igor Vereš – Fotkalo- sudionik OFF-a
Janko Belaj- Team Leader- Fotozine.org
Lorna Kijurko- sudionica OFF-a
Nikolina Nerat Jukić-sudionica OFF-a
Robert Glavak- sudionik OFF-a
Saša Lončarić – organizator OFF-a
Tomislav Veić- organizator OFF-a

Sponzorirani članak

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *