Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Njihov plan bio je jednostavan: ukrasti tijelo Charlieja Chaplina!

Jeste li se ikada zapitali što biste bili spremni učiniti da postanete bogati i slavni? Nekima je slava zbog njihovog talenta već unaprijed zapisana u zvijezdama dok drugi pokušavaju doći do slave snimanjem bezbrojnih videa i postavljanjem istih na razne društvene mreže nadajući se da će neki menadžer otkriti upravo njih. Međutim, u današnje doba razvoja tehnologije i interneta postati slavan i nije baš toliki problem: sve što je potrebno jest biti u pravom trenutku na pravom mjestu i snimiti neku svoju fizičku ili verbalnu… akrobaciju.

Cijena slave film

S druge strane, Eddy i Osman nisu živjeli u vrijeme interneta i neke pretjerane tehnologije kakvu danas poznajemo. Zbog toga je njihov put do slave bio nešto malo… drugačiji. A točno koliko drugačiji možete pogledati u havljenom filmu CIJENA SLAVE koji je došao u domaća kina. Riječ je o francuskoj komediji snimljenoj prema nevjerojatnoj istinitoj priči o dvojici muškaraca koji su došli na jednu od najluđih ideja ikada: ukrasti tijelo upravo preminulog Charlieja Chaplina i onda ucijeniti njegovu obitelj za popriličnu sumu novaca kako bi vratili leš. Film je bio nominiran za nagradu Zlatni lav na filmskom festivalu u Veneciji, a premijerno je kod nas prikazan na nedavno održanoj devetoj po redu reviji dobrog filma – MAXtv Filmomaniji.

Na obalama jezera Geneva leži mali švicarski grad imena Vevey. Kraj je 70-ih godina prošloga stoljeća. Nakon izlaska iz zatvora, Eddy – četrdesetgodišnji belgijski sitni kriminalac – odlazi živjeti kod svog prijatelja Osmana. Njih dvojica sklopili su dogovor: Osman će dopustiti Eddyju da ostane živjeti kod njega, a zauzvrat Eddy se mora brinuti za Osmanovu 7-godišnju kćerku Samiru dok se njezina majka nalazi na oporavku u bolnici. Božićni su blagdani, ali zbog konstante sirotinje u kojoj se nalaze Eddy polako počinje gubiti živce. Uskoro na televiziji budu objavljene vijesti o smrti Charlieja Chaplina i njegovom velikom bogatstvu koje je ostavio iza sebe. Eddy započinje sanjariti… I dođe na ludu ideju: što kada bi njih dvojica ukrali Chaplinovo tijelo i zatražili otkupninu od njegove obitelji?

Ovu nevjerojatnu istinitu priču režirao je ugledni francuski redatelj Xavier Beauvois, a glavne uloge u njoj su ostvarili Benoit Poelvoorde, Roschdy Zem, Seli Gmach i Peter Coyote.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *