Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Njegov život bio je Igra bez granica

Toše Proeski_FotoPetak, 16.10.2015. dan je kada će se napuniti osam godina kako nas je napustio makedonski pjevač i slavuj kako su ga mnogi nazivali, Toše Proeski.

Kao i svake godine, diljem regije brojni fanovi pripremaju brojna događanja u spomen na Tošu.

Tako je u subotu 03.10. od 10 sati u Zavodu za tranfuzijsku medicinu u Petrovoj 3 u Zagrebu, održano dobrovoljno darivanje krvi, kojem su se odazvali svi oni koji poštuju i čuvaju uspomenu na pjevača, ali i napravili humanu gestu, baš onako kako je i Toše činio.

U nedjelju 11.10. u crkvi na Rokovom perivoju u 10 sati, održat će se misa, a samo dva dana kasnije u srijedu 13.10. iz Nove Gradiške tradicionalno kreće maraton prema Kruševu.

Brojni maratonci sudjelovanjem na svoj način i ove godine odat će počast nikad prežaljenom Toši.Maraton od Nove Gradiške do Kruševa dug je 900 kilometara, a sam dolazak maratonaca na posljednje počivalište Toše Proeskog, na Gumenj očekuje se nakon 80 sati trčanja.

Na sam petak 16.10., kada će maratonci stići u Kruševo, dan kada nas je Toše zauvijek napustio, u Zagrebu će crkva na Rokovom perivoju biti otvorena od 17 do 18 sati za sve oni koji se žele prisjetiti voljenog pjevača.

Godina za godinom prolazi, pred nama je osma oboljetnica otkako nas je Toše Proeski napustio, ali njegov lik i djelo ne blijede.
Kroz pjesme, ali i djela koja su odisala humanošću, nesebičnosti i brigom za druge, Toše i danas živi među nama.

Foto: Press/arhiva

Video: YouTube
 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *