Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Naporni parovi

naporni_paroviTek ste počeli izlaziti s nekim novim. Savršeno je: sve što on radi vam je neodoljivo, želite stalno biti sa njim i odjednom čujete glazbu kada on uđe u sobu. Da, vi ste iritantna osoba ljudima oko vas.

Prošli smo tjedan govorili o tome kako biti slobodna cura koja ne govori ni o čemu drugome osim o tome kako je sama. Ovaj tjedan, preokret. Svi smo to prošli: zaljubiš se u nekoga i to je sve o čemu razmišljaš. Ali bili smo i s druge strane, gledajući svoju prijateljicu kako je sva „njonjava“ i „pekmezasta“ zavjetujući se kako ti NIKADA nećeš biti takva osoba. Dok ne upoznaš savršenog muškarca i onda nas eto – krajičkom oka gledamo svoje prijatelje kako kolutaju očima dok mi mislimo da nas ne gledaju. Evo 7 načina kako to izbjeći:

1) Prihvatite da je to neizbježno. Žalim, ali u novo procvaloj vezi, jednostavno ćete biti iritantni i ne možete ništa učiniti po tom pitanju. Ali, tko god vas voli, bit će sretan zbog vas, iako ponekad budu prevrtali očima. Uživajte! Koliko puta u životu ćete imati prilike proživljavati takve trenutke?

2) Nemojte kvariti planove. U redu je imati manje slobodnog vremena kada ste u novoj vezi. Vaše prijateljice će razumjeti da želite provoditi subotnje večeri sa svojim dragim na romantičnim večerama uz svijeće radije nego ispijajući koktele s njima. No, nemojte zaboraviti i na odnose s prijateljima izvan vaše veze i ako se dogovorite s nekime za sastanak, nemojte mu/joj to otkazati jer se ne možete odvojiti od kreveta.  U redu je biti više zauzet nego prije, ali veza vam ne daje opravdanje da budete bezobrazni.

3) Nemojte biti opsjednuti svakim detaljem svoje veze kojeg morate dokumentirati i ispričati prijateljima. Ako prijateljica čuje od vas izjavu poput: „Možeš li vjerovati da je danas točno 7 tjedana otkako smo se prvi put poljubili?“, poželjet će lupiti glavom o zid.

4) Nemojte početi stavljati preveliku vrijednost samo na svoje prijatelje koji su isto u vezi. Da, druženje s prijateljima koji su isto u vezi je dobro, no, nemojte da se zbog toga vaši prijatelji-samci osjećaju kao da više nemaju svoje mjesto u vašem životu.

5) Pazite na „MI“ faktor. Iako će većina vaših informacija uključivati i vašeg dečka, nemojte zaboraviti da ste vi i dalje individualna osoba. U redu je reći kako ste vi i vaš dečko sinoć išli u kino, ali opisivati stvari rečenicama: „Nama se film nije svidio i nismo baš ni gledali dio filma jer smo morali….“ je nepotrebno.

6) Nemojte pretpostavljati da je i vaš dečko dobrodošao bilo gdje ste i vi. Ako netko priređuje party, pretpostavlja se da ćete sa sobom pozvati i svog dečka. No, ako vas najbolja prijateljica pozove na maratonsko gledanje Kućanica, nemojte joj se pojaviti ruku pod ruku sa svojim dečkom.

7) Smanjite dodire u javnosti. Znam, znam, znam, ne možete skinuti ruke jedno s drugog, no nemojte prelaziti granice. I zamislite situaciju: držanje za ruke nije nikome odvratno, no, u nekim situacijama ne ispadne najbolje. Jednom je slobodna cura izašla van u petak navečer sa dva para, koji su hodali odvojeni, držeći se za ruke i ostavljajući nju iza sebe da priča sama sa sobom. Osjećala se kao najveći luzer. Nemojte to raditi svojim prijateljima.

Jeste li vi u nekoj novoj vezi? Jeste li ikada svjesni činjenice da vaši prijatelji ponekad prevrću očima? Koje iritantne stvari mislite da novi parovi ne bi trebali raditi?

Mel

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *