Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Modom protiv zlostavljanja

„Za atraktivne usne, govorite ljubazne riječi. Za lijepe oči, gledajte dobro u ljudima. Za vitku figuru, dijelite hranu sa siromašnima. Za lijepu kosu, neka vam dijete prolazi prstima kroz nju. Za lijepo držanje, hodajte sa spoznajom da nikada niste sami… Zapamtite, kada trebate ruku pomoći, naći ćete ju u svojoj ruci. Što više starite zapamtite da imate dvije ruke: prva je za pomaganje samome sebi, a druga je za pomoć drugima.“ (Audrey Hepburn)

25.11. MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOSTAVLJANJA U OBITELJI
Upravo kako je jedna od vječnih modnih ikona rekla, tu smo da bismo pomogli drugima. Posebno onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Ove godine HUMANITARNI FASHION BUVLJAK održati će se 25.11. u nedjelju od 12 do 15 sati u Hypo centru u glavnom predvorju, Slavonska avenija 6, a pomoć je odlučio usmjeriti na žrtve nasilja – žene i djecu. Upravo iz razloga jer je 25.11. Međunarodni dan borbe protiv nasilja u obitelji, sva skupljena sredstva donirati će se Sigurnoj kući u Zagrebu – ŽENSKA POMOĆ SADA (www.zenskapomocsada.hr).
Humanitarnoj akciji se odazvao veliki broj javnih osoba, dizajnera i manekenki, a neki od njih su: Leonarda Boban, Jasna Bilušić, Zlata Muck, Judita Franković, Jelena Popović Volarić, Vlatka Pokos, Anita Malenica, Maja Lena Lopatni, Lana Bjondić, Marijana Batinić, Toni Rico, Ivana Popović, Etna Maar, Matija Vujica, Kristina Burja, Mustre, Irena Berišić Turk, Aba, Natalija Smogor, Saša Maksimiljanović Max, Nada Došen, Loredana Bahorić, Mladen Grubić, Stepan Čuka, Ivana Ergić te mnoge modne kuće i brendovi poput Benettona, Sisleya, Liu Jo, Max&Co, Max Mare, Skandala, Jadran Nautike s Paul Sharkom, Croate, Diademe, WGW, Cora, Varteksa, Stolnik, Guess modnih dodataka i mnogi drugi… Dođite i podržite ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju i ujedno obavite najbolji shopping godine!
„Ženska pomoć sada“ je nevladina i neprofitna organizacija civilnog društva osnovana 3.3.1988. sa ciljem promicanja ženskih ljudskih prava te pružanjem zaštite, pomoći i podrške ženama i djeci žrtvama nasilja. Udruga djeluje na tajnoj adresi u jednom gradskom stanu. Udruga provodi tri osnovna programa:
1. SOS linija za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji koja je dostupna 24 sata na 01/ 46 55 222
2. Savjetovalište za žrtve nasilja, psihološko, pravno i socijalno
3. Smještaj za žene i djecu žrtve nasilja u PRIHVATNI CENTAR na tajnoj adresi
„FASHION BUVLJAK“ humanitarna je akcija Fashion Weeka Zagreb koja se održava svake sezone.

Organizira se od 2006. godine te će se ove sezone održati jubilarni 10. put. Prikupljeni prihod do sada je išao brojnim udrugama i akcijama: „Centar Fortica Kraljevica“, Udruga “Dobri Samaritanac“, „Centar za rehabilitaciju“ Sv. Filip i Jakov, Udruga „Dom daleko od doma-Hrabri medo“, Akcija „Ti si ti si ti“, RTL pomaže djeci… Ideja akcije je da se na modnom buvljaku okupi što više dizajnera, modnih kuća, butika i poznatih osoba koji će donirati svoje stare kolekcije, svoju odjeću ili neke druge svoje stvari. Stvari se prodaju kao i na pravom buvljaku po simboličnim cijenama (cca 10-cca200 kn) koje su dostupne svakome.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *