Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Modni bonton

modni_bontonPočela su nova modna događanja. Vjerujem da među vama onih koji su česti gosti modnih revija. Vama posvećujem ovaj tekst.

Modni bonton

Ponašanje prije revije

1. Dođite barem pola sata ranije, sjednite na svoje mjesto i čekajte početak revije.
Na taj način izbjegava se gužva, kašnjenje i nervoza.
Kašnjenje na reviju smatra se nepoštivanjem organizatora, kreatora, ali i svih prisutnih. Ma da ste Madonna takvo ponašanje je neukusno.
2. Kad sjednete, čekirajte se na fejs, obavijestite svu rodbinu i prijatelje da to ne bi morali raditi tijekom revije i ometali druge ljude!
3. Ako vas organizator zamoli da se pomaknete za jedno mjesto, preselite na neko drugo mjesto koje vam je odredio, poslušajte bez prigovaranja, psovki i prijetnji. Jer to što ste vi sestrična modnog kritičara ne daje vam pravo da budete bezobrazni i bahati i stvarate pomutnju u publici.
I. Prvi redovi rezervirani su za klijente i novinare. Blogeri i wanna be celebrity nisu ni jedno ni drugo.
Pokloni u prvim redovima su rezervirani za njih iz 5 razloga:

1.    Umiliti se novinarima da napišu bolju kritiku revije ili da barem objave tekst.
2.    Tekstovi koji novinari objave koštaju od 500-5000 kn. ovisno o mediju za koji rade.
3.    Novinari dolaze u svoje slobodno vrijeme i nisu plaćeni za prešetavanje po revijama.
4.    Klijenti sjede u prvim redovima jer dizajneri nisu napravili reviju da bi se posvuduše fotkale, nego zato da prodaju svoje kolekcije.
5.    Pokloni za VIP klijente nisu u prvim redovima zato da ih wanna be starlete kradu, nego da klijent kad dođe doma može pregledati još jednom sadržaj modnih događanja i na kraju donjeti odluku o kupnji.
II. Ponašanje na reviji
-       Ne kradite poklone iz prvih redova iz gore navedenih razloga!
-       Kad ste već zauzeli svoje mjesto pod suncem i sjeli na vama unaprijed određeno mjesto – ugasite mobitel! Nikoga, ali zaista nikoga, nije briga što vi to važno morate reći nekome s druge strane žice, jer samo 3 mm. od vas sjedi osoba koja je došla uživati u modi, a ne slušati o tome što je vaša susjeda bacila pred vrata vašoj baki.
-       Molim vas prestanite se bacati pred kamere i fotoaparate, jer vaš dolazak na reviju zaista nije od životne važnosti, a fotografi i kamermani ovdje su iz razloga da zarade svoju mizernu plaću, a ne da uslikaju vaše nove naušnice.
-       Nakon pauze, vratite se na svoje mjesto. To što je netko iz prvog reda otišao na wc ne znači da ste vi odjednom postali modni novinar.
-       Ne gurajte se, ne galamite i ne vrijeđajte ljude oko sebe jer nikada ne znate tko sjedi iza vas.
-       Ne ulazite u backstage! Postoji milijun razloga zašto ne smijete tamo, a ja ću vam reći samo jedan – ZABRANJEN ULAZ BEZ DOZVOLE ORGANIZATORA!
-       Ne ustajte sa svojeg mjesta dok revija ne završi! Prešetavanje po reviji u vrijeme revije neće vam osigurati naslovnicu u nekom mediju. Na taj način ometate sve oko sebe, novinare, manekenke, dizajnere, hostese, organizatore… ako vam je baš jako sila na wc, pričekajte barem dok izlazak modela ne završi.
 
III. Ponašanje nakon revije
-       Kad revija završi, molim vas nemojte se gurati na izlaz kako bi se slikali s nekim od poznatih osoba. Hodajte prema izlazu, kad izađete, maknite se od izlaza da drugi ljudi mogu izaći. Nemojte stajati na prolazu da bi dočekali modnog mačka i pomilovali ga jer, kao prvo, nije pristojno, a kao drugo, stvarate gužvu i pomutnju!
-       Ako postoji after party nakon revije, provjerite na svojoj pozivnici da li ste pozvani! Neukusno je upadati na bilo kakve vrste zabava nepozvan. A i vi ćete se osjećati neugodno i glupo kada vas izbace.
Nadam se da sam vam barem malo približila kako se trebate ponašati na modnim revijama.
Bonton zaista nije težak za zapamtiti, uz malo volje i dobrog kućnog odgoja, zaista vam ne bi trebalo biti teško ponašati se pristojno.
Uskoro nam počinje more modnih događanja, nadam se da ćete uspjeti zapamtiti par ovih jednostavnih pravila.
Ostanite lijepi, pristojni i glamurozni.
Melita Hanžek

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *