Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Moć zahvalnosti

Ako želite imati više, budite zahvalni na onome što već imate.

moczahvalnostiSvijet je toliko brz da stalno trčimo za nečim, a rijeđe se okrenemo i zahvalimo na onome što već imamo. Nikada ništa u životu ne bi smjeli uzimati zdravo za gotovo, i svi to znamo, ali se toga ne držimo. Dopuštamo da nas pojedu obaveze, brige, razne neugodne situacije…

Zaboravljamo da smo tu da rastemo, a ne da samo služimo materijalnom svijetu, bez obzira što bez njega ne možemo. Mi smo stanovnici Zemlje, nije li to ludo? Sad smo tu. Što smo svjesniji to bolje možemo iskoristiti ovaj život. I situacije koje nam pruža.

Svjesnost je jednaka iskrenoj zahvalnosti. Dakle ako se iskreno zahvaljujete, automatski ste svjesni i bolje se osjećate.

Trebalo bi trenirati sebe svakim danom. Pisati zahvale, izgovarati ih u sebi ili pak na glas.

Nije bitno mjesto, ni vrijeme, uvijek se možemo zahvaliti. Čak i kad smo u nezavidnoj situaciji, zahvalnošću zovemo pozitivnu vibracije pa nam, tako, na kraju, i teške situacije zasigurno postaju lakše.

Zahvaliti se uvijek možemo i na onome što nemamo, na način kao da to već imamo. I tako opet privlačimo željene stvari, ljude, situacije… u svoj život.

Ja se osobno zahvaljujem i pismeno, i glasno i u sebi. Stvarno pomaže.

Zahvaljujte se i vi. Na čaši, stolu, krevetu, olovci, dobrim odnosima, uspješnosti u poslu, blagostanju, ljubavi, partneru, djetetu, vodi, hrani, struji, na smješku prolaznika….  Zahvaljujte se na svemu čega se sjetite.

Zahvalnost su također pozitivne misli poslane u univerzum, koje će se isto tako pozitivno pa čak i u većoj mjeri vratiti zahvalnome.

Kada se probudite, zahvalite se na lijepom danu koji vas čeka. Nabacite smješak.

I već počinje djelovati životna čarolija svjesne zahvale.

Život je prekrasan, vi ga obojite svojim najdražim bojama, učinite ga čarobnim za sebe.

 

Ana Krčelić Kovač

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *