Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Malo više zahvalnosti u 2021!

malo više zajedništva u 2021Ova godina svima nama pokazala je koliko smo zapravo mali. Pokazala je kako nemamo gotovo nikakav utjecaj na majku prirodu i koliko je ona snažna. Životne nedaće sasule su se na nas sa svih strana, od panedmije do potresa.

Život je ponovno pokazao koliko može biti nepredvidiv, a nas je naučio poštovanju i zahvalnosti na malim stvarima. Kako god bilo, moramo prihvatiti i shvatiti da ćemo još neko vrijeme živjeti zajedno s pandemijom i podrhtavanjem tla uz koje dolazi milijun loših osjećaja, a najgori je strah. Koliko god to zvučalo ružno i tužno moramo znati prihvatiti to, ujediniti se i biti tu jedni za druge.

Ova godina svima je bila teška i u trenucima kada joj se bliži kraj ona je ponovno odlučila pokazati zube i protresti nas iz temelja. Poznato je da nedaće zbližavaju ljude i izvlače ono najbolje iz nas, a sada je pokazalo koliko nevjerojatno veliko srce imamo i koliko složno djelujemo u ovakvim nepredvidivim situacijama. Tako bismo se prema drugima trebali odnositi uvijek, štititi jedni druge, a ne podmetati i zavidjeti. Ne možemo reći da smo zaslužili sve ovo što nam se događa. Ili možemo?

U svakom slučaju, trebali bismo se zapitati mnogo toga jer postali smo previše sebični, samodopadni i neobazrivi, kako prema majci prirodi tako i prema drugima. Ali usprkos svim nedaćama koje su nas pogodile treba ostati pozitivan!

Iako se sve čini negativno, ne mora biti tako. Iz ove destruktivne 2020. svi možemo izvući neku pouku i u idućoj godini biti malo više zahvalni, cijeniti sitnice  i uživati u svakom pruženom trenutku s obitelji jer nam je ova godina pokazala kako su upravo ti trenuci najvažniji. Svi vjerujemo da će 2021. biti bolja, ali to ćemo ostvariti jedino pozitivnim načinom razmišljanja, radom i zajedništvom kroz smijeh i suze.

Poznata je narodna izreka kako nakon oluje dolazi sunce. Tako će biti i ovaj put, ne smijemo posustati, moramo vjerovati i svi zajedno raditi za bolje sutra.

Život nema reprizu i zato ga proživite na najbolji mogući način, niti jedan trenutak ne možemo vratiti, ali ga zato možemo proživjeti u sreći, veselju, zajedništvu i ljubavi koju ćemo podijeliti s drugima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *