Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Malo pažnje dovoljno je za savršene obrve

Koliko puta vam se dogodilo da ste obrve previše počupali, te morali mjesec ili više čekati da ih ponovno možete formirati prema želji? Pročitajte savjete i spriječite pogreške, a na kraju teksta donosimo vam video o tome kako na jednostavan način urediti obrve.

oci_Koliko brige zaista vodite o svojim obrvama? Jesu li vam one samo usputno zlo koje morate silom prilika održavati ili u njih polažete više pažnje? Bez obzira koji ste tip žene, činjenica je da lijepe obrve uljepšavaju vaše lice, posebno oči.
U obrvama i njihovom održavanju i formiranju u biti nema mnogo mudrosti, a ono o čemu biste zaista morali voditi računa je da ne izgledaju poput gusjenica ili pak da se ne svode na tanku crtu. Bilo koji oblik obrva imate, one se mogu urediti tako da dobiju svoj najbolji mogući izgled. Zbog toga smo pripremili za vas savjete kako održavati lijepe i njegovane obrve.
Redovito održavanje
Ukoliko ste zadovoljni s vašim obrvama, sve što trebate je redovito ih održavati, odnosno čupati višak dlačica, što vam ne bi smjelo uzeti mnogo vremena. Ukoliko ih predugo pustite bez održavanja, sami sebi ćete zagorčati život jer ćete ih svaki puta ponovno morati ih oblikovati, a tu se onda mogu javiti pogreške, što na kraju može imati vrlo loš rezultat.Profesionalne ruke
Ukoliko niste sigurne u svoje vještine čupanja obrva, posebno njihovog oblikovanja, posjetite kozmetički salon, gdje će vam osobe koje su obučene za to urediti obrve. Posebno to preporučujemo ženama koje su, primjerice, izrazite dešnjakinje, što znači da im je veliki problem čupati lijevu obrvu i obrnuto. Nakon što uredite svoje obrve u salonu, sve što trebate je održavati oblik obrva redoviti čupanjem nanovo izraslih dlačica. Uvijek možete svakih nekoliko mjeseci ponovno urediti obrve u salonu.
Čupajte polako i oprezno
Koliko puta vam se dogodilo da ste obrve previše počupali, te morali mjesec ili više čekati da ih ponovno možete formirati prema želji? A zbog čega vam se to dogodilo? Zato jer ste žurili ili niste polagali dovoljno pažnje. Uzmite si malo vremena i kad počupate dio, pažljivo promotrite čupate li pravilno, male greške mogu se sakriti…
Uredne obrve
Ako imate obrve koje vole biti nestašne, odnosno bježati na sve strane, za ljepši izgled morate ih držati pod kontrolom. Za to će biti dovoljno malo vazelina ili malo gela za kosu (pazite da ne nanesete previše jer će se inače primijetiti da su vam obrve slijepljene i da imaju neprirodan sjaj).
Konture za obrve
Ako zaista ne možete nikako formirati svoje obrve, a ne želite trošiti novac na kozmetičare, kupite naljepnice koje ocrtavaju željeni oblik obrva, zalijepite ih na svoje obrve i počupajte po tim konturama. To je vrlo dobar način za oblikovanje, ali i daljnje održavanje obrva.
Olovke za obrve
Jedna od najvećih grešaka koje čine žene sa tankim i svijetlim obrvama je da ih boje s pretamnim olovkama ili nanose previše boje, što dovodi baš do suprotnog efekta. Nabavite svijetlu olovku za obrve i nanosite ju vrlo lagano. Postoji još jedna metoda koju preporučuju poznati šminkeri, a to je da nakon što uredite obrve četkicom da kroz njih prođete sa sjenilom za oči koje je za nijansu svjetlije od obrva, što će im dati lijep i prirodan izgled.
Počupali ste previše i što sad?
Na žalost, nakon što ste se zanijeli i počupali previše, nema brzog povratka natrag. Morate čekati da ponovno izrastu što može potrajati i do dva-tri mjeseca, ovisno od osobe do osobe. Ukoliko ste pogriješili na jednoj obrvi, na žalost, istanjit ćete morati i drugu jer u protivnom izgledat ćete još smješnije. Najbolji način za njihovo ponovno oblikovanje je da pustite dlačice da rastu. Taj period neće biti estetski toliko lijep, ali s tamnijim sjenilima okolo očiju, jačim puderom i sjenilom ispod obrva, možete s više ili manje uspjeha prekriti dlačice koje rastu. No, pazite da ne ispadnete kao da ste član obitelji Adams.
Pogledajte video za jednostavno uređivanje obrva

Video: YouTube

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *