Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ljubav ili navika?

Srodne-dušeOd malena nekako vjerujem da postoji ona prava ljubav, koja ti nikada ne dosadi, i kada je spoznaš, više bez nje ne možeš disati. No, većina ljudi, kada je s nekime dugo, više se ne pokušava truditi, jer ljudi misle ako su nekog osvojili, da više ne trebaju tu osobu s nekim gestama dojmiti. Upravo je to važno kako bi zadržali onu staru iskru, kako nam srce ne bi pobjeglo drugdje. Mnoge ljubavi se zaista pretvore u naviku, ali jesu li to onda uopće bile prave ljubavi?! Možemo biti u nekoga neopisivo zaljubljeni otpočetka, no možda smo kasnije s tom osobom samo zato jer ne znamo kako bi bez nje. Ako vidite da duže vrijeme stvari ne funkcioniraju, možda je vrijeme da krenete dalje, gdje ćete opet moći sanjati, smijati se i maštati.

Prije nego što ulazimo u brak, moramo dobro razmisliti je li to osoba s kojom želimo provesti život. Jer brak nije mala stvar, i pogotovo kada dođu djeca, nije ga tako lako okončati. I, onda se moramo zapitati, jesmo li mi zaista sretni, ili smo se tako naviknuli živjeti?! Jer ako nas veza ili brak ne ispunjavaju, ako dopustimo da ljubav nestane, onda sve pada u vodu. Uvijek se mogu pokušavati neke nove stvari, kako bi se veza začinila. Učinite nešto što nikada niste, iznenađujte voljenu osobu bez ikakva povoda, jer tako se najčešće može sačuvati ona strast koja nam je svima potrebna. Nemojte se ustručavati nešto učiniti, jer čim vi nešto radite s voljom, vaša bolja polovica će biti zadovoljna. Nikada nije kasno za nove stvari, ali nemojte si dopustiti da upadnete u kolotečinu. Kasnije je teško izaći iz toga.

Da barem na ovome svijetu zbilja postoje osobe koje savršeno odgovaraju jedna drugoj, i koje uvijek mogu stvoriti kompromis bez ikakvih svađa. Za mene su prave ljubavi one koje su čitav život svjesne što imaju kraj sebe, i trude se maksimalno kako ne bi to nikada izgubili. Duboko se nadam da ih ne gledamo samo na filmovima, već da postoji netko tko te zbilja svaki dan može nasmijati samo jednim pogledom.

Viktoria Šafranić

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *