Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ljeto je neznanac na plaži

FB_IMG_1423118513327_resizedPodne. Zvizdan. Tko sad ide na plažu?
Sunčeve strelice su mi probadale kožu i žarile je, čak i kroz tanku tkaninu bijele tunike. Toliko tanku da je prozračna i dopušta pogled na zrele lopte u bijelom bikiniju. Zlatni privjesci na vezicama gaćica lagano su me lupkali po bedrima pri hodu. Koračala sam polako, gotovo da sam pipala svaki korak jer je svjetlost bila toliko usijana da se nije moglo gledati čak ni sa sunčanim naočalama. Žmirila sam iza tamnih stakala i hodala na slijepo, po navici. Znala sam put do plaže napamet. Odlazila sam na nju u doba kad bi svi pobjegli od žege. Meni je godila samoća. Ne zbog mira i tišine, nego zbog mogućnosti da se igram sa sobom kad god mi se prohtije. Sunce koje bi mi pri svakom pokretu oblijevalo tijelo toplinom kao toplim mlijekom budilo je u meni erotičnost. Kako bih se prepunila energijom često bih skinula gaćice, raširila noge, te se okrenula suncu da mi mačkicu napuni vrelinom. Često bih se pri tom sanjarenju zaboravila, pa polusvjesno stežući mišiće mačkice u ritmu prirode, počela bih rukom maziti prepone i gladiti bridove procjepa. Na samu pomisao, malo me je probolo u donjeg dijelu i osjetila sam kako je par kapljica poškropilo badić. Požurila sam korak prema plaži.
Sišla sam u polutrku niz u kamen urezane stepenice i ugledala nekog muškarca. Pa od kuda se tu stvorio? Ležao je na ručniku prostrtom po stijenu s najboljim pogledom na otvoreno more ispred uvale. Bio mi je okrenut leđima, poluležeći oslonjen o podbočeni lakat, zagledan u horizont. Mišići nadlaktice napeti od težine tijela, leđa kao da su vajana, a bedra su mu lukovi osunčane kože. Nije čuo moje korake i glas ga je prenuo. „Dobar dan!“ rekla sam veselo. Stopalo mu je zadrhtalo kad se trznuo u pokušaju okretanja glave. Sunce mu je tuklo u oči, škiljio je da razazna lik, ali je vidio samo moju siluetu, pune butine nogu što stoje u raskoraku i jedre grudi koje se skroziraju kroz paučinastu gazu tunike. Zaškiljio je još jednom, digao naočale na svježe obrijanu glavu, osmjehnuo se umjesto pozdrava. Tiho sam rekla „Oprostite!“. Prekoračila sam njegovo koljeno i ručnik te se spustila na stijenu ispod njegove, bliže plićaku. Plaža je bila mala, same stijene koje se strmo spuštaju u more, ali je u dnu bio mali prirodni bazen čiji se obli šljunak bjelasao sa svakim mreškanjem mora. Zbog svog položaja bila je skrivena od pogleda s pristupne šetnice, a kako je bila na kraju zaljeva, prešutno je bila rezervirana za nas obožavatelje sunca ili golaće kako su nas zvali mještani.
IMG_33513163124900_resizedProstrla sam svoj ručnik, sklonila torbu u stranu, skinula sandale i svukla tuniku. Legla sam na meki frotir uz glasni uzdah olakšanja. Sunce me je peklo po licu pa sam cijelu glavu sklonila pod slamnati šešir. Izvukla sam i knjigu, ali mi se nije čitalo. Žega, pljuskanje mora, valjanje oblutaka. Tišinu ljetne omare prekinuo je kvrc upaljača i glasan udah prvog dima pri paljenju cigarete. Slušala sam kako puši, te sam nenamjerno počela disati u ritmu njegovih pućkanja. Kroz proreze na šeširu sam gledala kako mi se ritmično dižu i spuštaju grudi pri disanju. Pitala sam se gleda li i on to zibanje? Počela sam se znojiti ispod gornjeg dijela kostima, pa sam odvezala vezicu na leđima i iza vrata. Pri dolasku sam vidjela da je i on gole stražnjice, ali ništa više od toga nisam mogla ni da naslutim. Sjedio mi je iza leđa, nisam mogla da se okrenem bez da bude napadno. Golicala me znatiželja. Sve mi se lako čita s lica, pa sam se osmjehnula od zadovoljstva da mi je ono skriveno iza širokog oboda šešira. Maknula sam gornji dio pokretom toliko nježnim da je samo skliznuo u stranu. Osjetivši dašak zraka, bradavice su se prvo ukrutile pa ubrzo rastopile pod sunčevim pritiskom. I dalje sam mirno slušala kako puši. Promeškoljio se, promijenio stranu i ruku na kojoj leži i ispružio noge. Njegovi nožni prsti su dosegnuli moj vidokrug: Lijepa stopala ima, pomislila sam, uredne nokte, falange izdignute pod potamnjelom kožom. Luk stopala je bio izražen i ugodno rebrast na mjestima svijanja. Digla sam koljena da mi bude udobnije ležati. Pri tom pokretu sam osjetila da su mi gaćice vlažne. Smetalo me to. U nedoumici disanje mi se malo ubrzalo, a onda sam samo s jednim hitrim pokretom obje ruke oslobodila i donji dio tijela od bikini gaćica. Moje narukvica je zazveckala, čula sam ga kako je ugasio cigaretu i ispružio se na leđa. O čemu sad misli? Sad me više ne vidi. Iz dosade sam izvadila kremu za sunčanje i počela da se mažem. Prvo koljena koja su već gorjela. Pa butine, bokove, zatim rukama kružno po trbuhu i sa strane. Jednu pa drugu ruku uzdignutu visoko u zrak iznad glave. Ramena, vrat i na kraju grudi. Izlila sam malo kreme u dlanove, razmazala, te po jednom šakom uhvatila dojke. Oprezno sam dodirivala nježnu kožu te sam krenula sa strane ispod ruku da ih poduhvatim i ne izostavim niti jedan djelić. Bilo me strah da mi ne izgore od prejakog sunca. Moji ženski dlanovi su premali da pokriju cijelu površinu jedrih lopti pa sam kružila i kružila da se krema bolje upije. Velike aureole su bile glatke kao staklo i posebno podatne pod udubinom dlana. Bradavice su mi virile kroz vrhove prstiju, a ja sam uživala u svakom krugu te osobne vožnje. Otvorila sam oči i vidjela da mi je lice u sjeni. Maknula sam šešir i ugledala njegovu glavu kako se nadvila nada mnom. Zatreptala sam očima u nevjerici, on je upitao: „Mogu li da ti pomognem?“. Imao je lijep osmijeh.
„Ako bi bio tako ljubazan“ odgovorila sam pružajući mu kremu za sunčanje. Okrenula sam se na trbuh i maknula plave uvojke s vrata. Kleknuo je pored mene, okrenula sam glavu na tu stranu. Izlio je kremu s visine u tankom mlazu uzduž mojih leđa, a ja sam se refleksno trznula od žmaraca koji su me prošli. Položio mi je ruke na lopatice, zadržao ih koji tren da se naviknem na njegov dodir i počeo da me masira. Krenuo je polako, kliznim čvrstim pokretima. Prvo ramena,pa palčevima vrat, pa lopatice, zatim uzduž kičme, čvrst stisak, sve do početka guzova. Svaki dio je prešao više puta. Nalio je još malo kreme po guzi i prionuo. Glatko ju je gnječio. Izdizala sam je nesvjesno, ali nije me taknuo ni milimetra dalje nego što je bilo prilično. Rukom je prešao na butine i potkoljenice. Podignuo mi je jednu pa drugu nogu u koljenu i lagano je istegnuo. Pri tim pokretima ja sam malo otvorila noge. On je samo zamuljao: oh, mmmm! Očekivala sam da će sada učini nešto jednoznačno. Nasmijala sam se u slatkom iščekivanju a on je rekao: „Okreni se na leđa!“. To nisam očekivala. Nevoljko sam se okrenula i nabila sunčane naočale na oči. Koža grudi mi je imala otisnuti uzorak ručnika i svjetlucala je od znoja na trbuhu i ispod grudi. Još je klečao pored mene. Gledao je u moje tijelo, ne u mene. Opet isti ritual, izlio mi je nešto kreme na trbuh, jedan kružić i tek je ovlaš razmazao. Stao je. Ja sam samo zadihano čekala koji je njegov slijedeći potez. Čula sam da briše ruke o ručnik i ustaje. Pridigla sam se s ručnika taman da ga vidim kako ulazi u plićak i pere ruke. Opet mi je bio okrenut leđima i nisam mogla vidjeti da li je njegova muškost reagirala na živi krajolik pod njegovim rukama. Gledala sam ga. Ne okrenuvši se, rekao je: „Što čekaš, pozivnicu? Dođi, idemo plivati.“ Glasno sam se nasmijala i spuznula niz kamen u more. Uhvatio me za struk i pomogao mi da stanem na meki dio. Bio je već do struka u vodi. Voda je bila ugodno svježa i bradavice su mi se ukrutile u trenu. Doplivao je do mene, zagrlio me iznad guza, poljubio u vrhove dojki gledajući me u oči i povukao na sebe. Samo sam skliznula uz njegovo tijelo. Potonuli smo ispod površine. Držala sam se za njega. Ronio je da nas izvede iz uvale.

Linda Lee

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *