Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Kupiti sada ili čekati rasprodaju?

šoping01Ako ste se ikada našli u onoj groznoj situaciji kada ne znate da li uzeti neku krpicu po punoj cijeni ili čekati rasprodaju, ne brinite, niste jedini. Pogrešna odluka vjerojatno će vam izgristi savjest, pogotovo u ovo doba godine kada rasprodaje brzo dođu, ali brzo i prođu. Da vam pomognemo smanjiti taj nepotrebni šoping stres, pripremili smo vam ključna pitanja koja se zapitajte kada se idući put nađete u šoping dilemi:

Je li ovo dostupno i u drugim dućanima?

Ako se proizvod ekskluzivno nalazi u samo jednoj trgovini, velika je vjerojatnost da će se rasprodati i da ćete ostati bez njega. Plus, nema potrebe tražiti taj komad po drugim dućanima budući da se nalazi samo u jednog prodavača.

Probajte saznati postoji li mogućnost da ostvarite popust na željenu robu. Ukoliko ne postoji takva mogućnost, ako baš strašno želite taj artikl, kupite ga.

Volim li ovo doista toliko da mi cijena ne igra ulogu?

Nabasali ste na najsavršenije hlače ikada i, relativno govoreći, više ne možete zamisliti da živite dalje bez njih? Odluka je ovdje posve jasna.

Ipak, uvijek trošite razumno, ali ako vam trenutni budžet to dozvoljava, samo naprijed!

Koliko sezona je nosivo?

Ako je artikl nosiv samo jednu sezonu, poput kaputića od umjetnog krzna ili sandala sa špagicom, najvjerojatnije će stići na rasprodaju onda kada će već biti prekasno da ga nosite. Problem koji uz to dolazi je rizik da taj komad više neće biti u modi iduće godine…

Sezonsku robu najbolje je kupiti odmah na početku sezone da bi vam se, kroz dugo nošenje, isplatila.

Mogu li si ovo priuštiti po punoj cijeni?

Zapamtite da je uvijek bolje ostati bez krpice čekajući da dođe na rasprodaju, nego doživjeti financijski šok kupivši artikl po punoj cijeni. Jednostavno je, ako nemate dovoljni budžet da artikl kupite po punoj cijeni, čekajte da dođe na rasprodaju.

Koliko često ću ovo nositi?

Ako artikl koji držite u rukama ima potencijal postati vašim redovnim, često nošenim komadom koji paše na sve, vjerujte nam, ne želite propustiti ovu priliku! Kupite ga odmah. Ako je riječ o komadu odjeće za koji ste sigurni da ćete ga odjenuti tek povremeno, radije pričekajte rasprodaju.

Kolika je potražnja za ovime?

šoping02Ukoliko izgarate za skupim komadom, trebate se zapitati da li ga želite isključivo zato što je trendi ili ga želite jer vam upravo takav komad doista treba u ormaru? Ako je vaš odgovor ovo posljednje, nemojte čekati i kupite ga jer mega popularni komadi rijetko kad dožive rasprodaju.

Ne mogu prestati razmišljati o tome!!

Svi smo iskusili osjećaj kada nas proganja nešto što nismo kupili. Bez obzira koliko razmišljali o nečemu drugome, svako nas malo zaskoči misao kako bismo bili sretni da je onaj komad odjeće naš i padaju nam na pamet razna događanja i mjesta gdje bismo ga nosili. Naš savjet je da ipak pričekate s kupovinom tog artikla i kroz par dana vidite hoće li vas neprestano proganjati. Ako ta određena krpica robe nikako ne napušta vaše misli, ne preostaje vam ništa drugo nego da se vratite po nju.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *