Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Kako se pripremiti za nadolazeće ljeto?

LjetoNajvažnije od svega je pripremiti i zaštititi našu kosu i kožu! 

S dolaskom toplijeg vremena sve više uživamo na otvorenom, ispijajući duge kave na terasama, upijajući zrake sunca i uživajući u predivnom vremenu i još boljem raspoloženju. No, pritom nikako ne smijemo zaboraviti i zanemariti našu kožu i kosu.

Sunce pozitivno djeluje na naš organizam, kao i na naš um. No, kao i u svemu i u izlaganju sunčevim zrakama treba biti umjeren jer pretjerano izlaganje ultraljubičastim zrakama, morskoj soli i velikim vrućinama, ukoliko ne pripremimo našu kožu i kosu, može biti itekako štetno.

U nastavku pročitajte kako se pripremiti za ljetne radosti: 

1. Pripremite i nahranite kosu prije odlaska na more 

Najveća pogreška koju žene jako često rade je ta da odlaze frizeru tek nakon povratka s mora. Ispucale vrhove trebali bismo ukloniti prije odlaska na more i izlaganja sunčevim zrakama. Morska sol i klor dodatno isušuju našu kosu te tako dolazi do oštećenja, stoga je jako važno pripremiti kosu prije odlaska na more kako se ona ne bi još dodatno oštetila, a i kvarila naš cjelokupan izgled.

Preporučuje se koristiti i hidratizirajuće maske kako bi nam kosa ostala hidratizirana. 

2. Nahranite svoju kožu 

Posegnite za prirodnim sastojcima iz vlastite kuhinje, proučite kakve pilinge možete napraviti sami, osim što ćete se zabaviti, vaša koža će vam biti zahvalna zbog blagodati prirodnih sastojaka. Piling nam pomaže ukloniti sloj mrtvih stanica kože i potaknuti stvaranje zdravih. Nakon pilinga odaberite losion koji vašoj koži najviše odgovara, a najbolje ga je nanositi 2 puta dnevno.

No, najvažnije je da u ljetnim mjesecima koristimo laganiji make up pa se iz tog razloga preporuča korištenje BB krema koje hidratiziraju našu kožu i daju joj prirodan izgled. 

3. Zaštitite se od štetnih UV-zraka 

Kada nanosimo make up, ne smijemo zaboraviti zaštiti našu kožu od UV zraka, stoga obratite pažnju da koristite kremice sa SPF-om. No, ponekad ni taj SPF nije dovoljan pa se u ljetnim mjesecima preporuča koristit specijalizirane proizvode za zaštitu kože lica od UV zraka. Naravno da svi želimo imati prekrasan preplanuli ten, ali nemojte zaboraviti na granicu razumnog i prekomjernog izlaganja suncu. I zapamtite da UV zrake prodiru kroz oblake, tako da je poželjno zaštititi kožu lica i kada je oblačno.

4.  Odaberite kvalitetne sunčane naočale

Danas najčešće gledamo na sunčane naočale kao na modni dodatak koji će nam upotpuniti izgled, a zaboravljamo čemu one zapravo služe. Zaštita od štetnih UV zraka koje uzrokuju kratkotrajna, kao i dugotrajna oštećenja oka. Naše oči kao i koža trebaju odgovarajuću brigu, bilo da se nalazili na plaži ili šetali gradom.

Važno je spomenuti kako njima štitimo i kožu oko očiju te na taj način sprječavamo nastanak bora i prebrzo starenje kože. 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *