Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

I Konzum donirao Udruzi Šapica i Pravoj Šapi!

Naša se humanitarna akcija nastavlja s puno uspjeha te nam veliko zadovoljstvo predstavlja izvijestiti vas kako smo danas dobili donaciju i od Konzuma, dupkom pun automobil konzervirane i suhe hrane za mice i peseke!

Vrijednu smo donaciju odlučili podijeliti dvjema udrugama pa će tako jedan dio hrane otići Udruzi Šapica, a drugi dio Pravoj Šapi.

dog-and-cat1

Prava Šapa  nije registrirana udruga već je riječ o skupini volontera koji nastoje pomoći napuštenim mačkama i naći im domove.

Zamolili smo Katarinu, jednu od volonterki Prave Šape, da nam kaše nešto više o njihovoj zajednici.

Glamour.hr: Katarina , reci nam nešto o Pravoj Šapi, kako je sve krenulo i što sve radite?

prava sapa2Katarina: Samostalno smo se organizirali u jednu toplu zajednicu gdje pored mačaka koje nam dođu pod skrb, pomažemo i jedni drugima. Radimo konkretne akcije spašavanja mačića i pitomih odraslih mačaka, smještamo ih na privremeni smještaj, osiguravamo im veterinarsku skrb te im nastojimo pronaći dobre domove. Odrasle slobodnoživuće (divlje) ženke mačaka steriliziramo i vraćamo na stanište. Cilj nam je promicati sterilizaciju i kastraciju mačaka kako bi se smanjio broj napuštenih mačaka na ulicama te sve mace udomljavamo uz uvjet obavezne kastracije.

Prava šapa nema azil, prostor ili prihvatilište za mace. Većina maca koje vidite u našim albumima smještena je u našim domovima, sobama, kupaonicama, a nas je tek nekoliko. Ostatak je smješten kod nekolicine “teta čuvalica” koje čuvaju mace do udomljenja. Sve mace koje udomljavamo nekad su bile na ulici i napuštene pa udomljavanjem naše mace u stvari spašavate DVA života – život mace koju ste udomili (jer je do nas došla s ulice) i život mace koja dolazi na njeno mjesto na privremeni smještaj.

prava sapa1

Na Pravoj šapi oglašavamo isključivo napuštene kućne ljubimce, ne kućna legla.

Svako kućno leglo oduzima udomitelje napuštenima! Napuštenih ljubimaca je previše, a kvalitetnih udomitelja premalo… Budite odgovorni – sterilizirajte, kastrirajte svoje ljubimce, ne dopustite da nevina bića stradavaju na ulicama i ugibaju u šinterajima…

Ne dobivamo nikakve financijske ili bilo kakve druge donacije od grada ili države za svoj rad, sve što radimo je volonterski i s našim novcem te donacijama koje uspijemo prikupiti preko ove stranice. Djelujemo na području Zagreba i okolice.

Glamour.hr: Na koje vam se sve načine može pomoći  i imate li kakvu poruku za naše čitatelje?

Katarina: Pravošapičar možeš postati i ti! Možeš pomoći donacijom hrane, lijekova, prijevoza i naravno, financijski te poduprijeti beskonačnu borbu za prava životinja jer svaki život je jednako bitan! Možeš postati naša “teta ili striček čuvalica” i pomoći macama koje su u procesu pronalaska novog doma.

U Hrvatskoj ne postoji azil za mace, a u cijelom Zagrebu nema niti jedna udruga koja se brine isključivo o mačkama.

Glamour.hr: Imate li kakvu stranicu gdje potencijalni udomitelji mogu pogledati mace i kome se mogu javiti?

Katarina: Imamo facebook stranicu (www.facebook.com/pravasapa) te nam se zainteresirani za udomljavanje ili bilo kakvu donaciju mogu javiti na e-mail adresu: prava.sapa@gmail.com

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *