Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

HAPPY END: : Glup & Gluplji 3 – romantična komedija genijalnog Jurkasa

jurkas„Neobična priča o dva mladića uhvaćena u vrtlogu seksa droge i pića koji jednog dana shvate kako su žene mitska bića i krenu im pomagati bez pokrića…”

U Zagrebu je nakon više od godinu dana intenzivnog rada završeno snimanje komedije “Happy End”, trećeg dugometražnog igranog filma redatelja i scenarista Anđela Jurkasa.

Radi se o zaključnom dijelu trilogije o muško ženskim odnosima započete ljubavnom komičnom dramom “Zbog Tebe” (2016.) te nastavljene romantičnom komedijom “Fuck Off I Love You“ (2017.) koja je u listopadu prošle godine zatresla sva kina u Hrvatskoj i izazvala kontroverzne reakcije. Premijera trećeg i ujedno zadnjeg nastavka trilogije očekuje se na jesen 2018. Prema podacima filmskih stručnjaka, radi se o prvoj debitantskoj trilogiji u povijesti snimanja filma u Hrvatskoj i zemljama regije, te su oba dva dosadašnja nastavka izabrana u natjecateljsku selekciju na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu. Film je kao i prethodna dva, sniman bez financijske potpore HAVC-a i inih drugih državnih tijela te su, kao i ostali dosad snimljeni, rezultat koprodukcije nekoliko tvrtki – DOP Produkcija, Ratio Video Production, Studio 25, Media Park i HI Studio.

Film „Happy End“ počinje zapletom koji se odvija oko dvojice kvartovskih prijatelja, dva nezaposlena lika iz Zagreba koji smisle poprilično sumanutu ideju i koncept samopomoći, prvenstveno sebi, a nehotice i zajednici. Ideja je tajna, zaštićena copyrightom, no sasvim neslučajno obuhvaća isključivo žene u nevoljama. Ženama političara, nogometaša, celebova, medijskih djelatnika, muzičara, filmaša, maloljetnicama, pa čak i časnim sestrama, svima su pomogli. Iako nitko ne zna čime se bave, postanu viralni i strašno popularni. Ni sami nisu očekivali u što će se usmena predaja o njihovom radu pretvoriti i kako će preko kuloara izrasti mitska priča o dynamic duu. I onda sve stvari krenu smjerom potpuno suprotnim od happy enda jer je njihovo pomaganje uključivalo i maloljetnu kćer aktualnog zagrebačkog gradonačelnika…Velike pop kulturne zvijezde datog vremena i prostora uvučene su u nezaustavljivu lavinu suludih situacija i nevjerojatnih događaja koji preko sudskog slučaja stoljeća vode svemu osim happy endu…

Riječ je o komediji živopisnih strip likova koje opisuju oživljenim Beavis & Butthead karakterima, South Park i Alan Ford junacima. Priča tematizira sex, politiku, religiju, medije i celebrityje “na balkanski način”.

jurkas2Film je sniman na raznim lokacijama, između ostalog u Zagrebu, na Zrću, Beogradu i u Los Angelesu. U filmu nastupaju mnogi domaći glumci ali i mnoga internacionalno poznata imena. U glavnim ulogama pojavljuju se Jelena Perčin, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Dora Lipovčan, Karmen Sunčana Lovrić, Gordana Džepina, Lucija H. Kajić, Nika Ostoić, Iva Richtermoc, Dino Škare, A., Clea Livingston i mnogi drugi… Internacionalni dio glumačke ekipe čine talijanski glumac Giusseppe Panico i nigerijski glumac George Ginikachukwu Opurum, a osim spomenutih dramskih glumaca po prvi puta u filmu se pojavljuju Massimo Savić, Edo Maajka, TV voditelj Aleksandar Stanković, redatelji Kristijan Milić, Danilo Šerbedžija, modni stručnjak Nenad Korkut, književnica Milana Vlaović, voditelj Dalibor Petko, grafiti umjetnici Slaven Lunar Kosanović i Vlado Mosk Tomić i mnogi drugi.

Svoju prvu i posljednju filmsku ulogu u ovom filmu ostvario je književnik, novinar i multimedijski umjetnik Ante Perković koji je preminuo početkom 2017. godine. On tumači Gitarističkog Boga koji je svojevrsna posveta kultnom Zelenom Zubu u tumačenju frontmena Discipline Kičme, Dušana Kojića – Koje iz filma “Kako je propao rokenrol”.

Režija: Jurkas

Scenarij: Anđelo Jurkas

Dugometražni igrani film/Komedija

Direktor fotografije Danijel Kovačević.

Glazbu iz filma potpisuju Hrvoje Marjanović Sett, Dalibor Grubačević i Vlado Tomić – Mosl. Kao i prethodna dva i treći nastavak će biti prepun sjajnog soundtracka i generacijski određene glazbe u kojoj će se čuti Debos & Legenda, Sajsi MC, Krankšvester, Maika, Lidija Bačić, izvođač kodnog imena BOG i mnogi drugi…

O vlastitom filmu Anđelo Jurkas, redatelj i scenarist:

“Happy End je drugi naziv za autoironičan pristup sebi samima i smijanje našem mentalitetu, Balkanu, Hrvatskoj…Ovo je priča o karakterima ljudi, politike i medija ovih podneblja kroz koju bi htjeli podsjetiti buduće gledatelje na onu važnu drevnu vještinu i zaboravljenu disciplinu – smijanje. Priča o dva susjedna zgubidana, stripovska karaktera, kojima se dogodi božja ili vražja providnost i čarobni trenutak zbog kojeg postaju odabrani spasitelji ne samo nacije već i daleko šire… Misija je da se ljudi smiju bar upola koliko smo se mi smijali tijekom snimanja…“.

https://www.facebook.com/happyendmovie/

www.happyend.com.hr

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *