Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Giuseppe Daddio na Cvjetnom trgu

_92A1663Giuseppe Daddio, poznati kuhar svjetske klase, ujedno i zaštitno lice trgovačkog centra BILLA d.o.o., gostovao je na poziv Billa-e u Hrvatskoj i to u sklopu eventa Austria Welcomes Croatia to EU, u sklopu kojeg je i održao svoj interaktivni cooking show.

Giuseppe Daddio središnji je lik  reklamne kampanje Bille pod nazivom „Billa – upravo po mom ukusu“. Kampanja je  hrvatskoj javnosti predstavljena krajem 2012. godine i za cilj ima predstaviti svjež, dinamičan i inovativan pristup Bille na tržištu, pri čemu  je u prvi plan stavljen naglasak na kvalitetne i svježe proizvode, te povoljne cijene. 

Svojim kulinarskim umijećem Giuseppe Daddio do sada je  osvojio i englesku Kraljicu Elizabetu i Woody Allena te mnoge druge poznate osobe. Može se pohvaliti i titulom  veleposlanika Mozzarella di Bufala Campana u svijetu, a u široj javnosti poznat je i po svojoj kuharici naziva  “Ricett’ iss” , koja je osvojila prestižnu nagradu Gourmand World Cookbook Awards za 2009. godinu u kategoriji “Najbolja kuharica šefa kuhinje”.

Specijalnost mu je kuhanje temeljeno na tradiciji, a karakterizira ga jednostavna i brza priprema te svježi i povoljni sastojci.

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu Giuseppe Daddio je privukao veliku pozornost okupljenje javnosti i prolaznika, koja je pritom imala prilike isprobati jela pripremljena po njegovim inovativnim receptima. Giuseppeove gastro delicije koje je pripremao i koje su izazvale oduševljenje bile su: pasta linguine sa pestom od bosiljka i flambiranim gamberima, goveđe trakice sa rukolom na baquetteu, žuti rižoto (sa šafranom), te osobucco na milanski.

 „Znam da već previše iskačem iz reklama, ali velika mi je bila želja doći u Hrvatsku i kuhati za vašu javnost. Ja nisam neki glumac,  ja sam zaista kuhar! Počašćen  sam što sam došao u vašu zemlju te se radujem  druženju sa Hrvatima. Zahvaljujem BILLI na pozivu i njihovim izvrsnim, uvijek svježim proizvodima, te mi je izuzetno drago što su mi u mi pružlii ovu jedinstvenu priliku steći  nove prijatelje i približiti vam doživljaj svoje kuhinje.“, izjavio je prigodom gostovanja uvijek nasmijan i energičan Giuseppe Daddio.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *