Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Fashion Week Zagreb proslavio 10 godina postojanja!

PepermintSinoć je u Pepermintu velikom rođendanskom proslavom Fashion Week Zagreb obilježio svoj prvi veliki jubilej – 10. godišnjicu postojanja. Modno događanje koje nosi epitet onog najstarijeg, onog s najdužim stažem u Hrvatskoj, Fashion Week Zagreb proslavio je kako priliči, uz prijatelje, uvijek drage goste i one koji su kroz dugih deset godina radili i rasli uz ovo događanje.

Fashion Week Zagreb svoj modni put započeo je prije deset godina, točnije 25.  ožujka 2003. u Muzeju za umjetnost i obrt kada je okupio gotovo sve hrvatske modne entuzijaste, ugostio tadašnju svjetsku modnu kremu poput Gai Mattiola, Gimmija Baldininija i majke slavne Crne pantere, Valerie Campbell i sa čak 140 revija pokrenuo uspavanu domaću modnu scenu na kojoj se malo toga događalo. Danas, FWZ može reći da je ponosan na sve što je postigao; postavili su s vrhunskom produkcijom standarde prikazivanja kolekcija sezonu unaprijed što mnogi i danas ne uspijevaju, ugostili su svjetska dizajnerska imena poput slavnog Ottavija Missonija i Santa Versacea kao i brojne dizajnerske zvijezde londonskog, pariškog, milanskog i newyorškog tjedna mode.

Suzy i Sarah JosipovićOsnivačica Fashion Weeka Zagreb, Suzy Josipović Redžepagić povodom obljetnice izjavila je:  “Drago nam je što možemo reći da smo kroz ovih 10 godina stvorili mnoga divna prijateljstva, iznjedrili mnoge kreativce te što i danas okupljamo najbolje i najinovativnije hrvatske i strane dizajnere koje biramo sami.”

Među tim mnogobrojnim prijateljima FWZ-a našlo se i mnogo poznatih: dizajneri Toni Rico, Ivica Skoko, Ivana Popović, Kristina Burja, Ruža Hodak, Ogi Antunac, Ines Zrnc Gregorina, Stjepan Čuka, Irena Berišić Turk, parovi Tarik i Lejla Filipović, Zvonimir i Tanja Soldo, Valerija Novak i Boris Đurđević, Sandi i iliana Cenov, zatim Nevena Rendeli, Jelena Veljača, Petra Dugančić, Mario Petreković, Vanja Mamić, Lupino, Jurica Pađen, Kristina Bangoura, Sandra Marković, manekenke Iva Jerković, Lana Kuduz, Nikolina Hudolin, Livia Botuči, Maja Vračarić, Iva Loparić Kontek…

Fashion Week Zagreb ovom proslavom do ranih jutarnjih sati, uz najfinija vina Roxanica, Trapana, Madirazze i Matuška te pjenušce Šembera i Tenuta San’t Anne koji su se točili u potocima, pokazao je kako nakon više od 553 domaćih revija i 132 strana gosta iz modnih metropola ne planira stati. Direktorica Fashion Weeka Zagreb, Sarah Josipović povodom ove proslave izjavila je “Ovih deset godina je samo početak, dobra baza za sve što planiramo u budućnosti jer planova je mnogo, a mi smo još mladi. Drago nam je što smo naš jublej proslavili uz prave prijatelje i divne ljude jer upravo je to poanta svega što radimo. Beskompromisno idemo dalje, još barem 10 puta ovoliko godina je pred nama!”

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *