Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Evo zašto muškarci ljubaznost shvaćaju kao poziv na seks

neandertalac-14032013-625shutterstockSvaka se žena barem jednom našla u situaciji da njezino ljubazno ponašanje prema muškarcu završi njegovim otvorenim upucavanjem.

Ne postoji žena kojoj se nije barem jednom dogodilo da je muškarac krivo interpretirao njezino prijateljsko ponašanje i protumačio ga kao nabacivanje. Ako se dogodilo i vama, sigurno ste razmišljali što ste učinili pogrešno, no norveški su psiholozi otkrili da nije problem u vama nego u njima. Točnije, u njihovu mozgu.

Muškarci svaki ženski znak pažnje doživljavaju kao seksualan kako im ne bi pobjegla prilika za reprodukcijom, pokazalo je istraživanje norveških psihologa sa Sveučilišta znanosti i tehnologije.

Svaka se žena barem jednom našla u situaciji da se prema muškarcu ponaša ljubazno, ali potpuno neromantično, a on je odmah krenuo u akciju i pokušao je zavesti.

To je doživjelo čak 90 posto žena, a fenomen je dobio i ime – seksualna zabluda.

Glavni cilj – parenje

“Ovdje je glavni krivac evolucija”, kaže psiholog Mons Bendixen koji je vodio istraživanje, dodavši da se to događa kako muškarac ne bi propustio priliku za parenjem.

Naime, ako žena zaista zavodi muškarca, postoji mogućnost da on s njom ima potomke i prenese svoje gene, prenosi Independent.

S druge strane, žene seksualni interes percipiraju mnogo slabije, ponovno zbog evolucije, jer im je u prirodi da traže optimalnog partnera s kojim će stvoriti siguran dom.

Stoga, žene, sljedeći put kada muškarci vaš ljubazni osmijeh shvate na ljigav način, samo se sjetite da je negdje duboko u svom mozgu još uvijek pećinski čovjek.

Mel

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *