Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ekološko-humanitarna akcija čišćenja Jaruna

Ronilački klub Roniti se mora i časopis NATIONAL GEOGRAPHIC HRVATSKA pozivaju vas da se pridružite u ekološko- humanitarnoj akciji Think Green – Jarun 2015 koja će se održati u Zagrebu, u subotu 3. listopada 2015. godine, na jezeru Jarun od 10-17h.

Think_Green_Jarun_2015

Danas kad se cijeli svijet suočava s globalnom krizom izumiranja, koja prijeti ne samo prirodnom okruženju nego i ljudskoj populaciji, vrlo je važno kontinuirano ukazivati na važnost našeg prirodnog okruženja. Očuvanje prirode i prirodnih resursa osnova je za razvoj daljnjeg života na zemlji uključujući hranu, piće, lijekove, goriva pa čak i građevne materijale. Ekološki sustavi našeg planeta opskrbljuju nas mnogim  nezamjenjivim izvorima i uslugama kao što su zrak i čista voda, tlo, oprašivanje, regulacija klime itd.

Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u ronjenje i ekologiju okupljenih oko RK Roniti se mora i časopisu NATIONAL GEOGRAPHIC HRVATSKA, jezero Jarun će hvalevrijednom inicijativom obilježiti ovaj dan ekološkom i humanitarnom akcijom koja će se sastojati od:

  • čišćenja Jarunskog jezera i površine oko jezera;
  • predavanje o invazivnim stranim vrstama u ekosustavima kopnenih voda za djecu i odrasle
  • prikupljanje sredstava za SOS Dječje selo Hrvatska

RK Roniti se mora će u sklopu eko akcije organizirati i edukaciju za mlade o ronjenju i potrebnoj opremi, životinjskom i biljnom svijetu u vodama te podvodnoj fotografiji. Svoj dolazak najavilo je preko 100 ronilaca iz Hrvatske i inozemstva, a u akciju čišćenja Jaruna uključio se Grad Zagreb, brojni drugi gospodarski subjekti i poznate osobe koje podupiru ideju očuvanja prirodnih bogatstava. Organizatori najavljuju cjelodnevnu zabavu za velike i male, a pozivaju i građane da budu dio ovog događanja.

Program održavanja ekološke akcije:

09:30 – 10:00 – registracija svih sudionika i podjela poklon paketa (ispred zgrade Uprave Jarun na Otoku Univerzijade)

10:45 – otvaranje ekološke akcije

11:00 – glavni urednik NGH g.Hrvoje Prćić

11:15 – zajedničko fotografiranje svih sudionika

11:20 – izjave za medije

12:00 – početak predavanja za djecu i roditelj

12:00 – 13:30 čišćenje jezera Jarun – lokacija Veliko jezero i okolice oko jezera

14:00 – ručak za sve sudionike akcije

17:00 – zatvaranje eko akcije Think Green – Jarun 2015.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *