Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Djelomična bezubost

Djelomična bezubost podrazumijeva nedostatak više zubi.Manjak zubi može imati ozbiljan utjecaj na kvalitetu života. Zubi su dio kompleksnog, integriranog sustava te iz tog razloga gubitak većeg broja zubi dovodi do narušavanja estetike i funkcije. Zbog nedostatka zubi onemogućeno je pravilno žvakanje te se poremećaj dugotrajno odražava na žvačne mišiće i čeljusni zglob. Zbog svih navedenih razloga gubitak zubi ne treba zanemariti.

Zubi koji nedostaju mogu se protetski nadomjestiti mostom,koji se upotrebljava za zamjenu jednog ili više zubi. Most može biti učvršćen ili sidren na prirodnim zubima ili implantatima.

 

Most na prirodnim zubima pričvršćen je za susjedne zube. Da bi prirodni zubi mogli nositi most moraju se prebrusiti te na taj način oslabiti.

Pacijent_ (1) (1)Pacijent_ (2)Pacijent_ (3) (1)

Kako bi se izbjeglo brušenje često zdravih, susjednih zubi  druga metoda zamjene nedostajućih zubi je most ili pojedinačne krunice na implantatima.

Pacijent_ (4) (1) Pacijent_ (5)

Pacijent_ (6) (1) Pacijent_ (7) (1)

Pacijent_ (8) (1)Pacijent_

Dentalni implantati su snažna biokompatibilna učvršćenja od titana koja se ponašaju poput korjena prirodnih zuba.Također stimulacijom kosti zadržavaju prirodnu kost i minimiziraju daljnji gubitak kosti.

S obzirom na materijal od kojeg se izrađuje most može biti metal-keramički, cirkon-keramički ili potpuno keramički. Metal ili cirkon čine osnovu ili skelet mosta na koji se slojevito nanosi keramika što nadomjestku daje prirodan izgled.

Zaključak: Problem djelomične bezubosti danas se vrlo uspješno može riješiti uz pomoć moderne dentalne implantologije izbjegavajući tako brušenje susjednih zubi ili nošenje mobilnih protetskih nadomjestaka (proteza). Uz odgovarajuću brigu možete imati snažne zube koji izgledaju i pružaju osjećaj prirodnih zubi.

Dr. Damir Jelušić

Dentalna poliklinika dr. Jelušić

Matuljska cesta 1

51410 Opatija

Tel: 051/718-050

Fax: 051/706-401

dr@jelusic.com

 http://www.jelusic.com

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *