Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Brzo i fino – kremasti brusketi

Brusketi su talijansko predjelo, idealni za lagani obrok ili užinu, a na feštama će biti omiljeni sendviči.

Ovi ukusni zalogajčići su hranjivi i ne previše kalorični, a nekoliko brusketa će zasititi u potpunosti i gurmane i “mesojede”. Priprema je vrlo jednostavna, a traje svega 15 minuta. Dakle, idealno za goste koji se najavljuju u zadnji tren ili čak stižu bez najave!

Donosimo vam jedan zdravi i fini prijedlog za pripremu:

desertni_proljetni_brusketi500x313Sastojci za oko 12 brusketa
1 francuski kruh
2 rajčica- narezana na kockice
1 srednja mozzarela – naribana
2 žlice sira ribanca/paremzana
1 / 2 šalice majoneze
1 mljeveni češnjak
1 / 4 žličice bosiljka
1 žličica origana
1 / 2 žličice papra
Malo maslaca

Priprema:
1. Izrežite kruh u kriške debljine 2 cm i svaku krišku namažite maslacem.
2. Pomješajte sve sastojke.
3. Stavite oko 1 čajnu žlicu mješavine na svaku krišku, i stavite ju u lagano maslacem namaščen protvan za pečenje
4. Pecite na 180 stupnjeva oko 10-15 minuta
5. Poslužite odmah i uživajte

Napomena : Možete dodati i sastojke po želji, recimo pršut, pa na njega složiti rajčicu i naribanu mozzarelu.

Ili možete napraviti bruskete od šampinjona :Marinirane šampinjone ocijediti i isjeckati. Ili, ako su pri ruci svježi šampinjoni, izdinstati ih na malo ulja sa crvenim lukom. Na pripremljene bruskete staviti šampinjone i sitno narezane masline. Za bolji okus možete dodati malo origana.

Jedan brusket sa mozarrelom i paradajzom ima 117 kalorija,  61 karlorija iz masti, 23,2grama ugljikohidrata te 6 grama proteina

Uživajte, želimo vam dobar tek!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *