Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Astro prognoza za Rujan 2017.

Spremni za izlazak iz labirinta, zbunjenosti, noćne more, rupe u koju ste namjerno sišli istraživati Zemlju Čuda Merkura Retro, ili rupe u koju ste se sakrili (nadajući se da će vas zaobići i pomrčine i Merkurovi trikovi)?

Kllea_Wega_horoskop_naslovnaAstro prognoza Rujan 2017 nije kolovoški dramatična ali je uznemirujuća. Pozitivno i manje pozitivno. Vrlo brzo po ovoj objavi slijedi jača promjena dinamike.. Sve O.K. – napunili ste baterije suncem i zabavom.

i spremni ste za izazove. Od pregršti informacija koje će stizati i svega sto se bude događalo bit će i onih koji će doci na misao kako bi bilo lijepo da su mali i da su tek krenuli u školu. Da veselo odrađujete sto i drugi i samo mislite o velikom odmoru koji začas dođe.. Jer ova prava životna škola nije nikad tako jednostavna, a nekad, (kao SAD) zna biti i pravi urnebes…

RUJAN U (sasvim) KRATKO: prvu trećinu mjeseca hvatamo korak s promjenama i bilo bi lijepo da se tempirate i raspodijelite energiju (a ne da vam se zadimi iz mozga kad vam najviše bude trebao 20. i 25.9.). Sredinom mjeseca vase Srce i voljeni vam imaju sto za reci i pokazati (o tome vise u Ljubavi u rujnu), dok zadnjih deset dana rujna imamo beskompromisnu dominaciju Djevice.. (uz sabotažu/dvije jer potrudit će se nebo da se ne uzemljimo previše.

Rujan Trećina prva: INSPIRIRANO, VRLO OSOBNO I VRLO EFIKASNO (ako izdržite “napon”, provokacije i ometanja)
U prvim danima rujna mnogi će iznenaditi sebe (a tek druge..). Kreativnost, zabavom, predomišljanjem ili dramatičnim izražavanjem. Kad vam se pisalo “uživajte i punite baterije trebat će vam”, mislilo se na ovaj dio ljeta: Merkurov povratak direktnom kretanju potiče posljednje jurišanje Marsa u Lavu – upotrijebit ćete Um i jezik da se pokrenete ili borite za sebe. Ili ćete energiju Ratnika doživjeti izvana te tako imati obrnuto iskustvo – napad (na vase ideje, rijeci, živce, zdravlje, planove, telefone, kompjuter..). I bit ćete uvjereni da je vrlo osobno. Sve. Čak i mobitel će vam “štekati” jer ima nešto protiv vas.
Položaj Merkura na granici dva znaka i u zaokretu utječe na specifičnost razmišljanja i odlučivanja: spremni smo za nove ideje i čak nestrpljivi ali smo i na bitnom mentalnom prijelazu. Uvažite da dolaze nove informacije i daljnja promjena percepcije, komunikacije i taktike. I da ćete možda za par dana misliti nešto drugo. Ili treće.
ALI!
Ne zaboravimo i to da je Merkur nervozan i inače, a naročito kad se vraća u svoj uobičajeni kolosijek.. i da nam slijedi udruživanje uma (i njegove brzine) s akcijom, voljom, agresijom, željama tijela (konjunkcija Merkur/Mars). A i Uran suradnje taman dovoljno da doda i faktor iznenađenja i eksplozivnosti.
Pripazite dakle na nervozu, prebrze izjave i reakcije, rizik u prometu, s alatima, s udovima. Bit će upala, zapaljenja, kvarova i izgaranja ali i izgubljeno – nadmenog, poništenja pa odobrenja pa opet poništenja.. Dodajte i dramatičnost i glasnost izražaja i komunikacije oko 5.9. , dok će oko 16.-og komunikacija biti skromnija, preciznija ali blize verbalnom deliktu.
Zajedno s gore rečenim stiže i deja vue, dopuna i finale situacija s kraja srpnja, kao i prvi nastavak svega sudbinskog/pomračinskog doživljavanog između 7. i 21.kolovoza.
I bas u takvom trenutku Mars mora iz Lava u Djevicu!? Ma daj..
MARS U DJEVICI od 5.9. do 23.10. Sjetimo se da nas Marsova promjena znaka Marsa uvijek malo zatekne.. kao da nas prenaglo počnu paliti, ljutiti i boljeti sasvim druge stvari, ljudi, organi. Ovo je odlično za vas koji ste od 21.7. do sad bili preuzbuđeni ili ljuti. Ali ako ste bili mirni do sad, e onda se spremite na organizaciju, komunikaciju, usavršavanje .. ili milom ili silom. Ovo Djevičansko radno “sve mora biti tip top” neumorno (kritično) Marsovo ruho teško će pasti Promjenjivim Blizancima, Strijelcima, Ribama.. ali najteže ipak tek u listopadu.
Svi se možete pripremiti za ovo prisjećajući se kako ste prošli krajem rujna 2015. do 12.studenog 2015. kad smo proživjeli zadnji boravak Marsa u ovom dijelu neba. Ako je zdravlje bilo u pitanju – sad ste dvije godine mudriji pa ga nećete opet ugroziti. Oprez – 16.rujna ponavlja se ludilo aktivnosti (ili nervoze).. samo u drugim pitanjima. Sačuvajte si strpljenja i fleksibilan raspored i za taj dan.
POŽELJNA TAKTIKA u prvoj polovici rujna: prije nego se zamjerite svima imajte na umu da su rijeci sada oružje i mogu sasjeći poput lasera. Pobrinite se da se osjećate korisno da nervoza ne predaje u OCD ili tjeskobu (sto će dojaviti los želudac i nesanica). Kao i kod svake Merkurove igre: ako usporite i ostavite prostora za dodatni sadržaj doživjet ćete vrlo zanimljive trenutke, razgovore, susrete, hrabrost i spretnost da se izgovori sve sto je zapelo ili da se izađe “iz rupe”. Plus kreativnost i odličnu zabavu (Venera u Lavu royal style odličnu).
I eto bas u danima kad se Merkur i Mars natjeravaju, servilno i razumno Sunce na sred Djevice pogledat će ravno u Neptun i .. život se pretvara u film. Znate ono kad niste sigurni je l’ java ili san .. (a osjećate se kao vilenjak ili kao Pepeljuga ali umorni i “izmješteni” u jednom i u drugom slučaju ;-) ) . Neki će i djelovati u polusnu .. i lako dovesti cast u pitanje. Ovdje je vjerojatno da ćemo dobit poticaj za fenomen globalne ili lokalne empatije (u vidu prirodne ili neprirodne katastrofe).
Dakle, svemu gornjem oko 5.9. dodajte i “biti sad i ovdje TRIJEZAN” i iskoristite pogubljenost kao put iz konfuzije (i spašavanja drugih) prema brizi o sebi. A ne kao prečicu u emo ambis.
Ako početak rujna zapamtite prvenstveno po nebulozama pripremite se na slično i 24.i 25.9. kad će Mars pogledati u Neptun. Hiper osjetljivost kao uzrok raspršenja energije, pada imuniteta, osjetljivosti probave, kaotičnih situacija, paničnih reakcija, straha, vizija, noćnih mora, nezgoda na radu, naglog odvikavanja, trovanja, predoziranja, mutnih akcija, fascinacije i prevare.
I bas kad smo 6.rujna između užurbanog ludila i čardaka.. eto BAS u tom danu Njena Mudrost Mjesec doseže svoju maksimalnu puninu i eto nas opet između realnosti i sasvim suprotnog tj. PUNOG MJESECA U RIBAMA u zagrljaju s Neptunom.

Tako da svi koji su do sad ostali suhi ili na suhom iskuse moćni val emocija koji začas preplavi sve. Neptun u ovakvim trenucima ili jača strahove, beznadne, kaos, tajne, duboke emocije, pitanja zavisnosti/ovisnosti, izoliranosti, ranjivosti.. ili donosi doživljaje koji vam demonstriraju da “ima Boga” (koja god varijacija na temu vam draga) i da Ljubav pobjeđuje sve. Neptun, Ribe, dualizam stuff .. Pitanje će biti i “jeste li tamo gdje su vam Ribe žrtva ili čarobnjak”? Tamo vam je Sve moguće. Ako se možete prepustiti nedokazivom.

Helena Habulin

Dublji pogled u nebo

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *