Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Armani Privé kolekcija za proljeće 2015

Armani pomiče barijere: u svojoj couture proljetnoj kolekciji predstavlja i dnevni look

armani-010Na koje sve načine bambus može biti modna inspiracija pokazao je Giorgio Armani svojom smirenom, ali uvjerljivom kolekcijom za proljeće 2015. Motivi šume i visokih trava obilježile su prvu dekadu na kalendaru couture kolekcija talijanskog dizajnera, ostavljajući nas da gladujemo za još.

Otkako je predstavio svoju privé kolekciju, Armani je povremeno koketirao sa teatralnim dizajnima, no vrativši se na provjerenu suradnju opuštenog muškog kroja i glamuroznih večernjih haljina mekih linija, dizajner je pokazao da ipak najviše vjeruje svojim adutima.

Reviju su otvorile serije jednostavnih kardigan jaknica u svili, bez kopčanja, varirajući od posve ukrućene forme do ležernih modela koji slobodno padaju do bokova, pritom utjelovljujući poznatu Armanijevu jednostavnost.

Japanski utjecaj na dizajnera najbolje su izražavale voluminozne bluze sa kimono rukavima, široki remeni na vezanje u Obi stilu te boje koje neodoljivo podsjećaju na tamnu japansku tjesteninu. Izoštrujući naša osjetila, svi ti motivi spretno su pridonijeli zen raspoloženju čije su temelje utabale transparentne stabiljke bambusa i lišća aplicirane kroz bezbroj printeva na čvrsto nabranim tkaninama.

Dok kolekcija nije prepoznata kao naročito mlada, tubaste, ali perfektno iskontrolirane siluete donijele su suvremeni prizvuk. Ipak, najvišu notu držao je Armanijev iskorak u večernji i koktel look koji je kroz jednostavne oblike razradio površinsku dekoraciju.

Prozračni topovi prošiveni svjetlucavim teksturama treperili su kao rosa na travi, savršeno se stapajući sa dugačkim gusto naboranim suknjama metalik odsjaja. Cijelu poetičnost zaokružilo je ponovno javljanje kardigan jaknica koje su, ovaj put popločene kristalima, podsjećale na čarobnu monsunsku kišu.

Preklapajući printovi bambusa povremeno su častili i Armanijeve višeslojne haljine izgledajući sjajno u varijanti čipke ili izvezeni na crnim haljinama u pratnji prsluka V-izreza ulovljenog decentnim remenom.

U nedavnom intervjuu Armani je rekao da se odlučio za couture kolekciju kako bi „pogurao kreativne barijere“ i promijenio tradicionalni način razmišljanja o haute couture kolekcijama kao strogo povezanima isključivo sa večernjim toaletama te pridao jednaku pozornost dnevnom izgledu.

Takve novosti definitivno treba proslaviti, a razlog više za slavlje u Armaniju dolazi i ovog proljeća koje će označiti četrdesetu godišnjicu poslovanja ove prestižne modne kuće.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *